От х:

Днес в x:

11 °C

iOS 11.3 блокира микрофона при някои iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Някои собственици на iPhone 7 и iPhone 7 Plus от 2016 г. имат проблеми с микрофона на тези модели по време на телефонни разговори. Тази информация беше предмет на вътрешен документ на Apple, изпратен до оторизирани ремонтни центрове, и изтекъл в петък. Очевидно този проблем започва с актуализирането на iOS до 11.3.

Проблемът с микрофона води до това, че бутонът на високоговорителите е "сив" (неактивен) по време на телефонните разговори, което не позволява на потребителите да използват функцията на телефона за високоговорители по време на разговора си. Това също така би могло да предотврати чуването на обаждащите се от тези от другия край на телефонното обаждане или по време на видео разговори FaceTime.

В бележката се препоръчва оторизираните центрове за ремонт първо да поискат от потребителите да забранят всички Bluetooth устройства, които може да са свързани към техния iPhone. Ако това не разреши проблема, се провежда серия от аудио-диагностични тестове. Ако резултатите показват проблем с iPhone 7 или iPhone 7 Plus на потребителя, сервизът може да пусне заявка за отстраняване на проблема.

Очевидно тези, които имат устройство, покрито от първоначалната гаранция, нямат проблем. Онези, които имат засегнат телефон с изтекла гаранция, все още могат да поискат от сервизния център да направи изключение, което ще позволи ремонтът да бъде покрит от Apple.

Защо iOS 11.3 изключва микрофони на iPhone 7 и iPhone 7 Plus засега не е известно, но Apple смята, че в някои случаи актуализацията на софтуера причинява хардуерен проблем, който изисква ремонт, който трябва да бъде направен в серивз.

Apple все още не е потвърдила това, но ако имате тези проблеми с вашия iPhone модел 2016 г., при всички положения ви се отваря пътуване до местния Apple Store.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини