От х:

Днес в x:

Силно представяне на „Мега спорт“ и „Виолена“ в Държавното по спортна аеробика

    Състезателите на двата хасковски клуба по спортна аеробика „Мега спорт“ и „Виолена“ записаха силно участие в 30-то Държавно първенство за деца, юноши и девойки, провело се в Кърджали през уикенда.

    Представителите на „Мега спорт“ завоюваха 14 медала - 5 златни, 6 сребърни и 3 бронзови. Във възрастова група 7-8 години индивидуално момичета Стефани Лечева спечели златен медал. Златен приз получи и тройката Стефани Лечева, Неда Запрянова и Мария Вълчева. Групата в състав Селин Халим, Анджелина Карева, Стефани Лечева, Мария Вълчева и Неда Запрянова също се окичиха със златен медал.
    Във възрастова група 15-17 години състезателката Дамла Арабаджи се окичи със златен медал. Отлично представяне и за тройката Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева, която също грабна златото.
    "Представянето на клуба беше на изключително високо ниво с много медали и много финалисти. Поздравления за всички състезатели и треньори. Гордеем се с вас и ви пожелаваме да продължавате все така напред-силни и устремени", заяви треньорът и президент на клуба Мартина Маринова.

    Участието на състезателите от "Виолена" беше белязано с травми по време на квалификациите и финалите на едни от най-добрите състезатели при 9-11 г. "За съжаление не се показха новите съчетания, които се готвеха и тренираха 6 месеца и щяха да донесат медали", коментира треньорът и президент на клуба Теменуга Илиева.

    Някои от състезателите на „Виолена“ спечелиха призови места в първенството. При 7-8 г. Калин Минчев се окичи със злато и заедно с Тиана Делчева в смесена двойка също станаха шампиони. При 15-17 г. Нели Ташева заедно със състезатели от другия хасковски клуб спечелиха златен медал.

    При мъжете Тихомир Баротев, който вече е 4-ти в световната ранг листа, с едно уникално изиграване на съчетанието си и оценка 21,500, остана на стотни от златния медал и се класира на второ място. В група с пловдивски състезатели се окичиха със злато.

    Състезателите от двата хасковски клуба продължават подготовка за предстоящите състезания: Национален турнир за купа Хасково, който ще се проведе на 13 май и Световното първенство в Португалия, започващо в края на май.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини