От х:

Днес в x:

Закономерност: Упорити деца – успешни възрастни!

Има деца, които от малки проявяват силен характер, те са упорити, войнствени, волеви, инати, капризни, все качества, които са предизвикателство за родителите им. Експертите обаче са категорични, че този тип деца в действителност имат доста големи шансове да успеят в света на възрастните.

Според едно проучване от 2016-а децата, които често нарушават правилата или по някакъв друг начин се противопоставят на родителите си, често имат високи доходи когато пораснат.

Ето и 4 причини за това:

1. Упоритите деца са по-решителни

Да бъдеш упорит автоматично означава да бъдеш решителен, тоест когато искаш нещо, ти намираш начин да го получиш. Инатите деца обикновено преследват желанията си докрай, докато постигнат желания резултат. Те също така често са доста находчиви, именно заради желанието си да се наложат над другите. Освен това тези деца са по-взискателни и когато станат възрастни са по-склонни да преговарят за заплатата си и да се борят за собствените си финансови интереси.

2. Упоритите деца са по-независими

Да бъдеш независим често означава да искаш да направиш нещо сам, без помощта на друг човек. Упоритите деца намират начин да постигнат своето, дори да трябва да се справят сами, без помощта на мама и татко. Тази тяхна независимост, придобита още в невръстна възраст е едно доста позитивно качество в света на големите.

3. Упоритите деца са личности още от люлката

Да бъдеш упорит често означава, че имаш силна воля и се опитваш да я налагаш. Децата, които имат силна воля, често се доверяват на собствения си инстинкт и е трудно човек да ги сплаши или разубеди, когато искат нещо. Експертите казват, че силните волеви деца са по-склонни да вършат правилното, по-мотивирани са да се справят добре в училище и като цяло имат цели още от малки.

4. Упоритите деца са свикнали да бъдат мразени

Децата, които са твърде упорити и опърничави, често имат свое мнение и не се притесняват да го изкажат. Това ги вкарва в много неприятни ситуации докато растат и обикновено като деца те имат врагове или поне доста неприятели. Но след като пораснат, те често се превръщат в лидери, именно защото привличат вниманието на другите към своята гледна точка. Като цяло те още от деца са свикнали да се борят, за да наложат своето мнение и това им помага много в света на възрастните.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини