От х:

Днес в x:

Името на кралското бебе разпали страстите

Името на най-малкия претендент за британската корона беше обявено преди минути, но вместо да успокои страстите, съобщението предизвика нови брожения сред любителите на кралски новини.

След три дни напрегнато мълчание от двореца "Кенсингтън" обявиха, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж са кръстили новороденото си момченце принц Louis Arthur Charles. С което вълнението около името на наследника нарасна още повече и възникна важният въпрос как трябва да се произнася първото от трите кралски имена - Луи или Луис?

И двата варианта на популярното на Острова име са еднакво възможни и допустими, затова се наложи от двореца да уточнят специално, че правилното произношение на името на принца е без "с". Титлата, с която се ражда бебето, е Негово кралско височество принц Луи от Кеймбридж, допълниха кралските информатори.

Недоразумението донякъде произтича от факта, че американците понякога произнасят името "Louis" като "Lewis", докато при британците такова объркване е почти невъзможно, тъй като това име е било давано на много престолонаследници и крале на Острова и те винаги са били наричани "Луи", без да се произнася накрая "с", уточняват от CNN.

Припомняме, че кралското бебе се роди на 23 април в болница "Сейнт Мери" в Лондон.

С обявяването на името се слага край на залаганията, които бяха започнали още преди бебето да се роди. Любопитството беше нараснало дотолкова, че някои медии на Острова се превърнаха в детективски агенции: британският сайт "MailOnline" например издири информация, че сайтът на кралската фамилия е запазил страница на името на принц Албърт и това беше прието от мнозина като сигурен знак за името на новороденото. 

Все пак дългоочакваният час на истината настъпи и светът научи името на петия претендент за британската кралска корона.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини