От х:

Днес в x:

Царската гимназия отвори врати за бъдещите си ученици

    Шестокласници влязоха днес в колоритния свят на едно от най-елитните училища в Хасково, за да се запознаят отблизо със специалностите, които предлага Гимназията по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” в Хасково.

    Денят на Отворените врати в школото е продължение на честванията за 50-години от създаването на училището, които започнаха в сряда. 

    Парад на специалностите и демонстрации на професиите, които се изучават бяха представени в двора на училището.

    Александра Генчева и съучениците й са от девети клас. Те са от първия випуск в новата специалност „Парково строителство и озеленяване“. Гимназистите са доволни, че са направили точно този избор за училище и занаят. „Професията, на която слагаме основите тук, е просперираща. Факта е, че специалисти по озеленяване все повече се търсят. Интересно е, защото получаваме знания за видовете растения, как се съчетават те, планирането на терените.“, казват Александра и останалите от Д клас. И са категорични, че са се насочили към професионалното образование, защото са убеден, че то дава повече възможности за развитите пред един млад човек.

    В рамките на панаира на занаятите брокерите разиграха търг, с който помогнаха за продажбата на изработеното от мебелистите. Събраната сума ще отиде за  изпълнение на една от поставените цели -във всяка класна стая в гимназията да има мултимедия. Идеята е чрез дигитализацията сухият учебен материал да стане по-лек за възприемане, ще се увеличи и възможността за иновативно обучение.

    Програмистите направиха демонстрация на разработената от тях игра “Пулс“. От строителство и архитектура демонстрираха различни техники, които могат да бъдат полезни на всеки, ако започне, дори сам, да прави ремонт у дома си.

    Преди обаче Отворените врати да бъдат обявени официално, пред паметника на патрона на училището Цар Иван Асен II школниците поднесоха цветя и почетоха паметта му с едноминутно мълчание.

    Директорът на гимназията Мариела Златева посочи удовлетвореността си, че преподаватели и ученици работят в екип, а елитността е в сърцата им.

    А най-сладката част от Днят на отворените врати беше кулинарната изложба, подредена на първия утаж в училището. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ис
      истанбул бурум
      11 -6
      18:26, 26 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Самите учители смятат, че щом си дървото, не ти трябва да учиш, не ти трябват извънкласни мероприятия, няма нужда от стимулиращи ученето конкурси, учебни проекти, нямаш нужда от училищен празник и така си минават 5 загубени години.
    • 3
      См
      Смешно е..."Днят"..."утаж"
      3 0
      13:32, 27 апр 2018
      "А най-сладката част от "Днят" на отворените врати беше кулинарната изложба, подредена на първия " утаж" в училището."
    Последни новини