От х:

Днес в x:

Първи май ни чака със седмото издание на надиграването "Танцувай с нас"

 На първи май от 10:30 ч. в Градската градина пред паметника на Освободителите ще стартира фолклорното танцово надиграване „Танцувай с нас -7”, организирано от жените социалистки в БСП . За седма поредна година по един нетрадиционен начин с много песни и хора ще бъде отбелязан Международния ден на труда. Отново с веселие и магията на народните танци над 350  изпълнители от самодейни танцови формации от цялата област и Хасково ще взривят с настроение и танци градската градина в центъра на града. Всички те ще се състезават за групов дух, атрактивност, емоционалност, артистичност и оригиналност    при изпълнение  на хората  и  предоставения им регламент. Танцовият спектакъл се провежда в три етапа, като всеки етап ще предложи различно изживяване и емоция и за участниците и за публиката!
Първият включва изпълнения на две хора, едното задължително е от тракийска фолклорна област. Тук ще бъдат показани и изиграни автентични хорà, играни от нашите баби и дядовци, възраждайки традициите и обичаите от миналото в нашия регион. 
Вторият е под надслов „Играй сърце”, където участниците изпълняват фолклорна разработка на хоро,тематичен или сюжетен танц. Дадена е свобода на избор , както казваме „ Каквото сърцето иска и покаже!”
Последният етап е надиграване на ръченица за титлите Мис и Мистър „Първомайско танцово надиграване -2018 г.” 
За доброто настроение между туровете ще има изпълнения на талантливата кърджалийка Златина Тодорова, а в края традиционно всички и млади, и стари ще извият най-дългото първомайско хоро.
Председателят на Областния съвет на БСП Милко Багдасаров кани всички кърджалийци да се включат в инициативата и се докоснат до магията на българския фолклор!
                                           Теодора Каракостова
                                            областен координатор на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини