От х:

Днес в x:

Парична контрабанда спипана на Капитан Андреево, десетки ментета -унищожени

    Валута за над 200 хил.лева, прекарана без да е декларирана в България е иззета на Граничния пункт „Капитан Андреево“ при различни случаи, съобщиха от Агениця Митници“.

    При първия случай недекларирана валута е открита от митническите служители при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Фордът е пристигнал на българския митнически пункт от Турция и е пътувал през България за Швейцария около 22 часа на 24 април. Шофьорът и неговият спътник излъгали митничарите, че не внасят нищо за деклариране. Но въпреки това колата им е отклонена за щателна проверка. При огледа в жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 132 637 лева.

    Вторият случай, за който се съобщава е на следващия ден. При него са задържани 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на турчин с британски паспорт.

    Междувременно от Митниците съобщиха и за унищожаването днес на стотици контрабандни текстилни изделия, обувки и парфюми.

    Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Те са машинно нарязани и натрошени под контрола на митница Бургас. Разходите по унищожаването им са поети от притежателите на марката.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини