От х:

Днес в x:

Местният парламент в Кърджали отложи гласуването за промени в Правилника за „Почетен гражданин”

Местният парламент в Кърджали отложи с консенсус гласуването на промени в Правилника за удостояването със званието Почетен гражданин. Съветниците от различни групи бяха единодушни, че готвените промени се нуждаят от по сериозен дебат в постоянните комисии. Ще припомним, че според готвените промени,институции и граждани щяха да бъдат лишени от правото да внасят предложения за удостояването със званието. Вместо това се даваха предимства на общински съветници, неправителствени организации и инициативни комитети. Ден преди днешната сесия опозицията излезе с обща позиция срещу готвените промени.

Днес председателят на групата съветници на РБ Радослав Милев обоснова позицията на опозицията. Той посочи, че винаги е имало консенсус при определянето на почетни граждани. Предложенията са обсъждани на Председателски съвет и са приемани с консенсус. С консенсус се приемат и на заседанията на Общинския съвет.

Кметът инж.Хасан Азис се съгласи с доводите на опозицията, като подчерта,че щом има консенсус между съветниците за отлагане на гласуването, ще бъде разумно дебатът в постоянните комисии да продължи за да си постигне единомислие.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини