От х:

Днес в x:

Хасково приветства Царската гимназия за 50-годишния ѝ юбилей

    Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково отпразнува днес 50-годишен юбилей. И го направи с много стил и красота, като превърна своя празник в празник на града.

    Малко преди обед огромна процесия, предвождана от знаменосците на училището и духовия оркестър на Хасково тръгна от паметника на Капитан Петко войвода и мина през централните улици. На челно място в шествието бяха царят и царицата, следвани от ученици от различните класове на гимназията, пременени празнично.

    Към процесията се включиха и момичетата от новосъздадения в началото на учебната година мажоретен състав към училището, с ръководител Веселина Калемджиева. Тази тяхна първа изява донесе още повече настроение по улиците на града.

    Под аплодисментите на минувачите шествието стигна до площад „Свобода“, където друга част от съучениците им изписаха с телата си „50 години“. Десетки балони в бяло, зелено и червено полетяха към небето, а като като символ на полета на мечтите на настоящите и бъдещите възпитаници на гимназията, над площада се извисиха и бели гълъби.

    Щастлива съм, че работя в това елитно училище, че съм в екип с много опитни преподаватели, че имаме възможност да се зареждаме и от ентусиазма на младите ни колеги. Гордея се с нашите деца, които показват всеки път, че са любопитни за знанието, че полагат труд, че приемат училището си като любимо място, не просто, като ангажимент“, каза развълнувана директорката на гимназията Мариела Златева. Празникът продължи с празничен концерт на откритата сцена на площада. В него участваха мажоретките от Младежкия дом с ръководител Елена Попова и децата от забавачката „8-ми март“. С поздрав към всички се включи и народната певица Христина Христакиева, чийто син е бил ученик в гимназията.

    На юбилея присъстваха много от преподавателите в гимназията през половинвековната ѝ история. На реверите на всички имаше юбилейни значки с името на гимназията.

    Наред с поздравленията от институциите, Царската гимназия получи и един подарък-изненада. Директорът на Математическата гимназия Донка Маргаритова и представители на ученическия състав подариха на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, изработен от тях транспарант с размери 2 на 2 метра с лика на патрона им.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (18)

    • 1
      Ме
      МЕСАРЯ
      11 -19
      14:25, 25 апр 2018
      Много грозни даскалици Виж коментара
      • Xm
        xm
        15 -6
        14:39, 25 апр 2018
        ти пък щото си много хубав :))))
    • 2
      Ха
      Хаджиев
      13 -13
      16:00, 25 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Въ
        възмутена гражданка
        20 -6
        16:27, 25 апр 2018
        Към коментиралите преди мен: Ако сте толкова глупави че не знаете какво да кажете по-добре си замълчете,няма смисъл да си изливате злобата срщу хората които се опитвам да научат децата ни на нещо.Имайте уважение,без учители сме загубени
    • 3
      Ва
      Васко Димов
      14 0
      16:20, 25 апр 2018
      В концерта взе участие и ТА “Южняци“- Детска формация при читалище “Пейо Яворов - 1982“ -Хасково.
    • 4
      Гр
      гражданка
      14 -7
      17:15, 25 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      53
      532142
      11 -6
      17:45, 25 апр 2018
      Браво! Наистина достойно отбелязване на празника! Красиво!
    • 6
      Го
      Горд ученик на Пгдс
      11 -9
      18:31, 25 апр 2018
      Вие освен да злобеете друго не можете. Жалък народ с прости и ограничени хора. Нашата директорка е една от най-добрите и ни качва все по-нагоре и по-нагоре. Не е важно как изглежда , важно е какво прави за обществото. Желая Ви лек и усмихнат ден , злобари прости!
    • 7
      До
      До xm
      4 -3
      19:04, 25 апр 2018
      Това, че някой не е с отлична визия, не му пречи да нарече друг "грозен". Ти, като не си музикант, как смееш да критикуваш каквато и да била музика?
    • 8
      До
      До xm
      3 -9
      19:04, 25 апр 2018
      С такива учители сме загубени. Виж коментара
    • 9
      Зр
      Зрител
      14 -4
      20:29, 25 апр 2018
      Поздравления! В днешния празник аз видях не само тържественост, видях послание за обединение, за мир, за приемственост между поколенията и институциите. Видях надежда......Браво! Прекрасен празник! Жалко за тези, които нямат очи да видят и сърце да почувстват!
    • 10
      Ца
      Цар Ивайло
      6 -3
      21:33, 25 апр 2018
      Абе, къде е Батимов, не се вижда този курифей на царската гимназия??!
    • 11
      Др
      Друг зрител
      16 -4
      21:33, 25 апр 2018
      Зад едно театро ще скрием ниския морал на директорката. 30 години си вя байраците по всички партии и партийни другари. Точно тя е пример за подражание- как наведен се изкачваш по стълбата на йерархията от СДС,хоризонтално през БСЛ, страстно с ДПС, а сега еротично към ГЕРБ. Точно такива са героите на нашето време. На много неща могат да се научат децата от този" висок морал и професионализъм"!
      И коментаторите, които я защитават и те от същото тесто! Как може да си позволявате да наричате хората в коментара си " ЗЛОБНИ И ПРОСТИ". Прост е коментатора - " горд ученик от Пгдс". За госпожа директорката могат да се напишат мемоари на една образователна многопартийна гейша и мръсните й чаршафи. Едва ли има друга интригантка с по- нисък морал и ценностна система в област Хасково. Та с този висок професионализъм си представете до къде ще ви издигне. От където е минала все издигнати ги е оставяла...
    • 12
      Гр
      гражданка
      10 -4
      21:49, 25 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 13
      Го
      горски
      1 -1
      15:16, 26 апр 2018
      тоя пенсионер още ли го държат на работа,попето,дето нищо не разбира
      чистили цистерни ,това горска работа ли е или вредна и взривоопасна
      смешна работа ,по канцелариите работа ,за каква работа
      не лъжете децата
    • 14
      Из
      Изтрит коментар
      1 -1
      01:17, 27 апр 2018
      Тази с черната рокля и очилата внучката на бабата от приказките дето е яхнала метлата ли е?- защото като написах името на бабата ми изтрихте коментара!
    • 15
      Ко
      Когато
      1 -2
      07:39, 27 апр 2018
      Когато нямате знания и възможности да постигате добри неща в образованието, няма нужда да се занимавате с обезценяване на това, което успяват да сторят лидерите, Въпреки напъните за охулване и подценяване, животът си тече без вас. Мариела Златева е водач с поглед отправен напред и нагоре в името на бъдещето на децата ни. Тя винаги се е борила за освобождаване на училището от политиката и е вършила това сериозно и отговорно. Жалко е, че в Хасково са твърде малко хората като нея. Не се опитвайте да слагате прът в колелета по този непочтен начин, защото каквото и да мислите, че можете да направите с примитивните си, грозни хули, нищо позитивно няма да постигнете за себе си и за другите. Животът бавно и трудно, но упорито ще се променя, благодарение на хора като директорката на ПГДС. Хубав ден!
    • 16
      Ка
      Как към Когато
      1 -1
      09:08, 27 апр 2018
      Какво его трябва да имате, за да си повярвате, че другите нямат знания и възможности? Никой не може да Ви стори това, което си сторите сами. Явно Вие приемате истината за хулене.Всички, който са били в обкръжението на директорката знаят за каква ниска топка става реч. Репутацията, която си кова с толкова напъни "знания и възможности" в продължение на дълги години води до тези негативни коментари. Как ще изисквате уважение след като цял живот си се занимавал с мръсотии и интриги? Как ще промените мнението на гилдията? Глупаво е да си мислите, че с тези посредствени хвалби ще промените мнението и отношението на обществото.И няма нужда да се напъвате да давате оценка на знанията на коментиращите. Погрижете се за знанията на учениците си. Компетенциите Ви са до там. Прекрасен ден!
    Последни новини