От х:

Днес в x:

Светкавица падна на метри от десетки очевидци пред хотел в Златоград

Необичайно явление на силна гръмотевица, без капка дъжд, смути десетки очевидци в Златоград. Гръмотевицата падна на метри от 20 -на деца и няколко възрастни,  разказаха пред СмолянБГвести свидетели на впечатляващия природен феномен. При разразила се „суха“ гръмотевична буря, светкавицата е паднала в градинката пред хотел в родопския град.

Минути преди да се разрази страховитото явление,  пред хотела били излезли деца от групата екскурзианти току -що настанени в хотела. Малчуганите били навън с намерение да се поразходят в алеите наоколо преди вечеря.  

„Точно в този момент изтрещя, чу се страхотен гърмеж и много ярка светлина проблесна на метри от нас“, разказаха очевидци на яркия природен феномен. Децата обаче успели да се съберат под широката козирка над входа на хотела, а на тревната площ отпред нямало нито едно дете.
„Беше много ярка светлина, все едно че падна бомба, така силно се разтресе, а в хотела проблесна силна светлина, сякаш светнаха всички лампи едновременно, но не беше отражение от светкавицата навън, а по-скоро някаква реакция от цялото това огромно количество електричество. ", разказаха още свидетели. Децата са невредими, повечето дори не се изплашили, а били любопитни и разпитвали какво се е случило. Служителите  на туристическия обект обаче били много уплашени, но са щастливи, че няма други последици освен изгорялото петно на моравата навън.  
 
СмолянБГвести
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини