От х:

Днес в x:

Акция за колани в автобусите след катастрофата на магистралата

Изображение 1 от 5

    Специализирана полицейска операция за проверки на автобуси и товарни камиони започнаха от КАТ и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ /бившата ДАИ/. Акцията е провокирана от тежкия инцидент с автобуса на магистрала „Тракия“, при който загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени. Тя е във връзка и с настъпващия летен туристически сезон, през който гражданите масово предприемат пътувания.

    Масираните проверки ще се извършват на различни точки по пътищата в България, включително и в Хасковска област, за което е създадена организация между КАТ и ДАИ. Приоритет е използването на предпазни колани, както от шофьорите, така и от пътниците. Глобата за това нарушение е 50 лева, припомниха от „Пътна полиция“ в Хасково. Останалите нарушения по Закона за движение по пътищата, също няма да бъдат пренебрегвани. Проверява се за изрядността на документите на водачите и на превозните средства – преминат технически преглед, шофьорска книжка, застраховка „Гражданска отговорност“, време за почивка на водачите и други.

    Сред инспектираните днес беше автобус, пътуващ от София за Хасково. Пътническото превозно средство на местна фирма беше спряно за проверка на влизане в областния град. Оказа се, че двамата шофьори и всички пътници в него са с колани. Не бяха открити и други нарушения.

    Засилените полицейски проверки ще продължат до края на седмицата, каза началникът на КАТ Хасково гл. инспектор Димо Чобанов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Бъ
      Български герои
      25 -8
      19:06, 24 апр 2018
      Юруш на маслините по български. Ако следващият път, не дай си Боже, се случи да падне автобус в някоя река и вземе някой да се удави, с пояси ли ще са пътниците или с кислородни маски? Това с коланите е личен избор, може да се предупреждават хората, може да им се разяснява, но тези напъни са идиотски.
      • Аб
        абв
        5 -7
        21:22, 24 апр 2018
        Личен избор ще имаш, като идеш да живееш сам на Марс.
        Засега изборът е един и той е написан в Конституцията :"Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите...."
        Изясни ли се или да повторим?
      • Бъ
        Български герои
        3 0
        09:44, 25 апр 2018
        Защо се сещате за Конституцията и законите, само когато трябва да се оправдаят някакви, най-често епизодични, действия?
    • 2
      Di
      DImo
      3 -4
      22:56, 24 апр 2018
      Личен избор, ама после като се разхвърчиш из целия автобус и раниш или не дай боже убиеш други пътници за тях дали е личен избор?
      • Бъ
        Български герои
        2 -1
        09:49, 25 апр 2018
        Искате да кажете, че това е най-често случващото се явление при ПТП и не гоните като котка слънчевото зайче? Готов съм да се извиня, ние сме построили комунизма тогава.
      • Ам
        Ам да
        1 0
        10:50, 25 апр 2018
        Ам да даже с косота в ръка ще летя из автобуса.Колана не решава проблема,съсзнанието и едната гънка само която имат много люде от зад ниско долу са проблема.
    • 3
      Gu
      guns
      4 0
      08:31, 25 апр 2018
      Ей колко остро,и интересен гледа полицаят :Д
    • 4
      12
      1234567
      1 0
      08:56, 25 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини