От х:

Днес в x:

Етнографите на Нели Арнаудова с първи места в Национални конкурси

Изображение 1 от 6

    Възпитаниците на Школата по етнография към Младежкия център в Хасково, с ръководител Нели Арнаудова, обраха призовите места на два от най-оспорваните детски конкурси през годината.

    На 20-то юбилейно издание на Националните ученически празници “За хляба наш“ в Благоевград Школата беше отличена с грамота за принос в развитието на празниците. Хасковлии участват през всичките години от създаването на състезанията и винаги са със силно представяне. Грамотата е подписана от кмета на Благоевград, началникът на местното регионално управление на образованието и директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, който е съорганизатор на творческите конкурси в рамките на Празниците.

    От Хасковската школа по етнография имат и няколко стипендианти на 20-тото им издание заради призовите места, които са спечелили, поясни Нели Арнаудова. В конкурса за Ученически научни разработки тази година журито е присъдило две първи награди, и двете са за работата на ученици от Хасково. С първа награда е отличен проектът „Киноа-храна на бъдещето“ на Моника Джелепова от 8 клас на Математическа гимназия, другата първа награда е за 11-класника от финансово-стопанската гимназия Петър Петров. Призът му е за разработката “Хляб, здраве и фитнес“. „Заложихме на теми, погледнати от ъгъла на съвремието и това спечели одобрението на журито“, коментира успеха Нели Арнаудова. Призьор от Школата по етнография има и в раздела за есента. Наградата за второ място е за Росен Ангелов от 11 клас на ФСГ по темата “Благослов към хляба“. Поощрителна награда за есе печели Светослава Мартинова от 9-ти клас на ФСБ.

    В раздела за макети с трето място е наградена съвместната работа на Моника Джелепова и Никол Иванова.

    Всички призьори получават и годишна стипендия в размер на 1620 лева.

    От Школата по етнография се похвалиха и с награди от Конкурса „Лазарка-мома гиздава“. За изработените по време на заниманията в школата накити с първо място от този конкурс са наградени 9-класничките от хасковската езикова гимназия Ралица Чанкова Благовеста Иванова за лазарски накит за глава, Десислава Димитрова от 8 клас на ФСГ е с второ място, а за лазарска глава от глина Станислава Колева от 10 клас на математическата гимназия е отличена като трета.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пи
      Питанко
      4 -5
      15:35, 24 апр 2018
      Защо пишете Нели Арнаудова, след като тя се казва Недялка?
      • Ол
        Олее
        7 -2
        15:53, 24 апр 2018
        Това ли е най-същественото в случая:))))
    Последни новини