От х:

Днес в x:

Дадоха Синята къща на културата за 200 лв.

Синята къща, известна и като Кирковото училище в Хасково, става клуб на културните дейци. Днес КДК подписа договора с общината и вече е наемател на приземния етаж на емблематичната сграда в града срещу 200 лева на месец. Решение за отдаването му на КДК бе взето на сесия на ОбС, а културата от почти две години настоява за свой клуб.

Сега се водят преговори с бизнесмени, които да стопанисват бъдещето заведение, защото КДК няма право на търговска дейност. За целта обаче трябва да се намери подходяща юридическа форма, защото според договора КДК няма право и да преотдава имота на трети лица.

Така двегодишната сага с културния клуб в Хасково приключи, а от КДК благодарят на всички, които са помогнали за това.

В началото на демокрацията Синята къща бе щаб на СДС. Известно време сградата бе ритуална зала, по-късно бе стопанисвана от Историческия музей.

КДК пък остана без свой клуб, след като изгуби заведението на последния етаж на комплекс „Клокотница“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Кр
    Кр. Узунова
    38 0
    15:32, 24 апр 2018
    Хасково нет, като не знаете фактите попитайте преди да пишете. Известната като Кирковото училище сграда е музей още от 50-те години на ХХ в. Преди да бъде изградена сегашната сградата на музея на пл. "Свобода" в Кирковото училище се е помещавала както част от експозицията на музея, така и канцелариите на музейните служители. След това в къщата е подредена експозиция "Живот и дело на проф. Асен Златаров" до както пишете и вие през 90-те години кметството решава да я предостави на СДС, след това отново е върната на музея, където е подредена експозиция "Хасковските будители". Настаняването на клуба на Дейците на културата се отнася до мазето на къщата, а горният етаж си е музей. Пишете по-точно за да не изпадат гражданите в заблуди.
    • Ян
      Янко Митев
      7 -2
      21:48, 24 апр 2018
      Узунова как ще се почувстваш като музеен работник като видиш двора на "Кирковото училище" с наредени маси ,кроснещи сервитьори и всичко както си му е реда?
  • 2
    Ян
    янко митев
    25 -1
    17:48, 24 апр 2018
    И под каква юридическа форма ще се даде и на кой бизнесмен? От статията излиза, че лесната работа е свършена, но всъщност не е така. Добри най-после даде един клуб, който няма как юридически да се ползва като такъв. Изми си ръцете като Пилат Понтийски. В правен аспект е сътворено едно огромно нищо. Само Гочо Павлов може да се разхожда по улиците сияейки, защото той не разбира, че нищо не е свършено. Какво да го правиш- и той се изживява сиромаха като интелектуалец.
  • 3
    Ив
    Иванов
    16 -1
    18:18, 24 апр 2018
    Един от активните културтрегери в Хасково се казва Гочо Павлов. Този човек се изявяваше като артист по едно време. Няма никакво образование. След 8 клас завърши едно училище в Хасково за трактористи, 2 годишно, което не се признава за средно.
  • 4
    Un
    Underground
    6 -4
    19:20, 24 апр 2018
    Защо никъде не обявиха, че се дава под наем. Лично щях да дам 250-300 лв с удоволствие, та толко е наема на 1 апартамент...
  • 5
    Ив
    Иван
    8 -3
    19:32, 24 апр 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    14 -1
    20:02, 24 апр 2018
    Христо Бисеров ни е напълно ясен--класически МОШЕННИК почти същия е и Зъболекарят Христо Василев Той по скоро е ШЛОСЕР отколкото зъболекар Ако не беше преврата прлез 1989 г Хр Би серов и Василев щяха да са едни обикновени и Незабележими личности --единия юристконсулт в някое предприятие другия шлосер- зъболекар в някое село без пациенти
  • 7
    Ян
    Янко Митев
    8 -5
    20:43, 24 апр 2018
    Интересно! Някой пак е писал от мое име но нищо. Ето и моето мнение на черногледец и опозиция но хасковлия. Уважаеми не допустимо е да правиш кръчма в музей.Това означава че не уважаваш както миналото си така и бъдещето.Не уважаваш традициите и културата на собственият си град и още по малко достойните съграждани дали всичко което могат за бъдещите поколения. Всичко си дойде на мястото... Шалапуьов пак ще си има кръчма , ще си отпуснат от общината парички...от вашите и ще се накултурват-заслужилите с вярна служба.
  • 8
    Ян
    янко митев
    10 -3
    21:11, 24 апр 2018
    От как съм спрял да пия, поради здравословни проблеми, не ща да превръщат музеите в кръчми. По-рано хич не ми пукаше къде жуля скоросмъртници. От както го няма Георги Иванов и няма кому са слугувам и да крада едни пари от общината уж с тях издавам вестник "Каунь" се изживявам като радетел на достойнството. И се появявам по тези форуми да се фукам с постановки , дето са една жалка халтура, а също така защитавам статуите на Гуспата- от които също дръпнах бая общинска пара и ви казвам на вас тъпите кауни, че баба Яга и дебелото човече до ЦУМ са правени по моя идея от Огюст Роден.
    • Ян
      Янко Митев
      3 -5
      21:42, 24 апр 2018
      Ха ха ха ! Когато липсват аргументи се започва с безпочвени словоблудствания. И Вие говорите за култура.Ха ха ха ********** не можеш и да се изразяваш.
  • 9
    Ма
    мастикаджия
    3 -1
    21:36, 24 апр 2018
    Тъпако,какво значи "евроатлантик"?Я ми обясни ти на мене?Цветан Цветановист си ти!Евроатлантик!
    Супер простотия.
  • 10
    Вл
    Владимир Дончев
    10 -5
    22:54, 24 апр 2018
    Този град трябва да бъде подпален и унищожен. След като хора като Янко Митев Гочо Павлов Мастикаджията и Шалапютьов са коментеращите и коментираните. Това не е дъно. Това е падение от което няма оцеляване. Живи остават само хлебарките като гореспоменатите.
    • Ян
      Янко Митев
      1 0
      09:09, 25 апр 2018
      А вие кой сте?

Случаен виц

Последни новини