От х:

Днес в x:

BMW потвърди дебюта на първото си електрическо SUV - iX3

Още през март BMW обяви, че ще представи концептуален iX3 на автошоуто в Пекин. Изложението Auto China 2018 ще започне на 25 април. Моделът, с който ще ни впечатлят от BMW, е първото изцяло електрическо SUV на марката и първият й електрически модел от 2013 година насам, когато беше представен i3.

Малко преди самото представяне на концепта, BMW публикува клип в Twitter, с който загатва визията на модела. От него не се вижда много, освен че традиционната решетка с форма на бъбрек ще се запази.

Все още няма много детайли за модела, така че очакваме официалния му дебют с нетърпение. Това, което знаем, е, че ще бъде електрическата версия на популярния Х3. BMW трябва да побърза с електрифицирането на своята гама от автомобили. Компанията наскоро обяви намеренията си да има десетки електрически модели в своята продуктова линия, включително купе и луксозен автономен автомобил. Планът трябва да бъде осъществен преди 2025 година, по думите на представители на BMW.

Подкрепяйки идеята, BMW работи по производство на батерии и има съвместен проект с други компании за изграждане на мрежа от зарядни станции из цяла Европа.

Източник: hicomm.bg

Коментари в сайта

Последни новини