От х:

Днес в x:

Третокласници от СУ "Любен Каравелов" с дебютна изява в националното радио

    Своя дебют по Българското национално радио (БНР) направиха третокласници от СУ "Любен Каравелов" - Димитровград. Повод стана подготвената от тях пиеса "Мамино детенце" от Любен Каравелов, чиято премиера бе вчера в кино залата на "Планета Пайнер". 

    За подготовката на представлението и вълненията около него децата разказаха в предаването "Закуска на тревата". Те споделиха какво знаят за живота и делото на своя патрон и как се чувстват в своето училище. Не скриха, че харесват преподавателите, големия двор и преживяванията с приятели.

    Спектакълът "Мамино детенце" бе част от програмата за отбелязване 60-годишния юбилей на училището. Третокласниците с кл.ръководители Милена Иванова и Таня Стефанова се превъплатиха в ролите на Нено, Неновица, Николко и други емблематични герои.

    "Децата още не са се запознали с творбата "Мамино детенце" на Любен Каравелов, но това е едно предизвикателство, едно намигане към днешните родители. Написано в края на 19 век, "Мамино детенце" е актуално и днес", коментира началният учител Милена Иванова. Според нея, децата много добре разбират неправилното възпитание, което Нено и Неновица дават на своето дете и са успели да си изведат поука.

    Гости на премиерата на третокласниците и техните преподаватели бяха ст.експертът в РУО - Хасково Веселина Павлитова, ръководството на училището начело с директора Валентин Христов, учители и родители. В края на инициативата децата получиха грамоти за отлично представяне.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини