От х:

Днес в x:

Съседи пропищяха от смрад и бълхи от котки в блок в центъра на Хасково

    Съседите в блокчето на бул. “Съединение“ 17 не са много. Отдавна апартаментите са обезлюдели, там където са свободни не се купуват-никой не ги иска. Защото малцината семейства, които все още обитават адреса са пропищели от смрад и мръсотия, в които са принудени да съжителстват с комшийката си от първия етаж Елена Янкова, превърнала кооперацията в развъдник на котки. Входът -коткарник, така съседите наричат помежду си мястото, от което всеки ден са принудени да влизат и излизат. Тормозът продължава вече повече от 10 години.

    Съседката им Елена живее на първия етаж и е завъдила най-малко десетина котки. Част от тях живеят у дома й. Другите храни, като прасета с помия пред входа. Котките са навсякъде-завардили са мазето, път към което възрастната жена им отворила за през зимата, след като счупила с бастуна си стъклото на едно от прозорчетата.

    Докато си наоколо започваш инстинктивно да се чешиш, а ако прекараш десетина минути, миризмата на котки и техните изпражнения така ти се набива в носа, че после цял деня няма отърване от нея.

    Детската площадка с пясъчник, която е в непосредствена близост до блокчето пък се е превърнал в котешка клоака. Пясъкът е миниран с изпражненията им и дори минувачите усещат миризмата, която се разнася чак към булеварда. Младите жени от околните адреси никога не водят децата си в това междублоково пространство, даже ги вардят да не би някое да припари там случайно. „Но то и да искаш да си пуснеш детето няма как-котките са завзели всичко. Разхождат се по пейките, изтягат се на припек върху малката детска беседка. Просто е страшно-в центъра на Хасково, в 21 век“, казват майките. Хората са категорични, че за тези животни трябва да се предприеме кастрация. Кой трябва да поеме разходите обаче нямат представа.

    Разбират възрастната жена, нямат нищо против да си има домашни любимци, но блокът им да става развъдник на котки, а те да са в плен на нечия страст-не са съгласни.

    Има случаи, в които фирми за недвижими имоти водят хора на оглед за празните апартаменти, но при смрдта и гледката още от входа кандидат-купувачите се отказвали да продължат и се врътвали. Някои от съседите споделиха, че цял живот са обитавали този адрес, но от известно време обмислят сериозно да напуснат жилището си, защото не могат да търпят мизерията.

    Не е лоша жена, казват съседите на 80-годишната Елена „Знаем, че обича истински бездомните котки, но тук става по-скоро дума за криво разбрана обич. Тези котки не са кастрирани. Разнасят нечистотии, а лятото, когато температурите са високи и при най-малък полъх на вятъра се разнася такава воня, че сме принудени да живеем на затворени прозорци.“

    Една от съседките на Елена Янкова -млада жена с бебе и момче тийнейджър също има котка. Веднъж я изпуснала и се наложило да влиза в мазето, за да я извади. Понеже котката била бяла, ясно личала перелината от черните налазили я бълхи. Непрекъснато използваме препарати, за да се предпазваме цялото семейство. Много внимавам за децата, особено за бебето, казва тя.

    Съседите са подавали сигнал за проблема си в общината. От там са правили проверка и на Елена Янкова й е отправено предупреждение да не храни бездомните животни и да не ги развъжда, без да се грижи за обезпаразитяването им.

    След като терорът на коткарката продължава над съседите обаче и въпреки, че  общинската служба, се отнасят с разбиране за това, че жената е пенсионерка, от там посочиха, че ако тя продължава да развъжда котките във входа и мазето на блока, ще бъде глобена.

    Съседите вече са се консултирали и с юрист за завеждане на граждански иск по Закона за етажната собственост срещу жената. Според закона дори може да се стигне до изселване в подобни ситуации. Хората от блокчето обаче споделят, че предпочитат да не се стига до там, тъй като се отнасят с разбиране към възрастната жена, която живее в апартамента със сина си инвалид. А опитите на екипа на Haskovo.net да се свърже с жената с котките останаха безуспешни.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (35)

    • 1
      .
      .
      13 -2
      09:50, 22 апр 2018
      на мен ми звучи като НЯКОЕ студентско общежитие
      • Po
        poliva se
        0 0
        17:13, 24 апр 2018
        Кедито се качи на Тавано муххахахааха
    • 2
      Ня
      Някой
      54 -22
      10:06, 22 апр 2018
      Миризмата от тази "детска площадка"(няколко пейки и беседка за деца, голяма прощадка няма що) идва от пикнята на наркоманите, които се събират там всяка вечер. И не знам как авторката на това недоразумение, наречено статия, е усетила миризма чак от булеварда. Всяка сутрин минавам от там и наистина мирише неприятно, но само около храстите където надрусаните индивиди се "облекчават". А тези от кооперацията да не се правят на балами ами да си напръскат против бълхи и кърлежи.
    • 3
      Ко
      Ко?
      23 -8
      10:29, 22 апр 2018
      Неуважаема Красимира,ти дори не можеш да пишеш!
      Коментарът не е добавен поради наличието на непознати думи! Моля проверете съдържанието на коментара си и думите: перелина, десесина.
    • 4
      Ге
      Георги
      36 -48
      10:48, 22 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        12 -23
        13:07, 22 апр 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Георги и ти си напълно безполезно същество и не разбирам въобще защо си се пръкнал на този свят и продължаваш да го товариш с присъствието си. Искам спешно да се обезпаразитя от такива глисти като тебе Георги и дано си кастриран та да не се размножаваш защото и семките дето ще се пръкнат от тебе ще са такива паразити като теб самия.
    • 5
      Ми
      митко
      41 -25
      10:50, 22 апр 2018
      абе хора,какво само хулите журналистите.Факта,че има голямо количество котки е документиран със мнооого снимки.Погледнете ги добре.Факт е ,че има гадни изпражнения в пясъчника,в който би трябвало са си играят децата и внуците ни.Котките им са го отнели.Факт е,че са там,на прозорци и игрушки.Нямало миризма на котки ,а на наркоманска урина.Голям праз дали има илии няма.Котките трябва да се разкарат оттам.И ако шибаната община не го направи,съвет от мен-има въздушни пушки,ефикасни са.Моята тераса беше окупирана от тях,за 2 дни ги разкарах.Успех
    • 6
      Ми
      Мима_1524384568
      33 -8
      11:09, 22 апр 2018
      И това ако не е поръчаната статия от някоя агенциика за недвижими имоти.. Както и да е, ако имаше приют за бездомни животни в Хасково, положението нямаше да е това. Или ако стопаните се научат да си кастрират котката/кучето преди да я/го изхвърлят на улицата, също нямаше да се стига до това. И от Екопрогрес кога ще пръскат за кърлежи, бълхи и други? Какво се скатават?!
      • Ге
        Георги
        24 -27
        11:28, 22 апр 2018
        Хората трябва да спрат да ги хранят! Пари за пръскане, кастриране и приюти? Ти виждаш ли се отстрани какво говориш? Цялата детска площадка се използваше от децата преди. Сега виж какво е. Българина друга работа си няма освен да храни бездомни животни с жълтите си стотинки и да дава тъпи съвети как още пари да се дават за глупости или някой по-скоро а ги усвои тези пари. СПРЕТЕ ДА ГИ ХРАНИТЕ МАМКА МУ!
    • 7
      Ба
      бате Ж
      28 -37
      11:17, 22 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ко
        Конан Варваринът
        28 -25
        12:13, 22 апр 2018
        Изобщо не си струва да те плюе някой, ами една бухалка в простата ти тиква заслужаваш. Джендър си ти .
    • 8
      Но
      Новичок
      20 -34
      11:46, 22 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      Ba
      Baba
      21 -5
      12:36, 22 апр 2018
      Не открихте една баба на 80 години ли?браво, изключителни сте от хасково нет
    • 10
      Ба
      бате Ж
      5 -13
      12:44, 22 апр 2018
      На Конан Варварина варварката му храни на двамата... Виж коментара
    • 11
      Ке
      Кенанския Маймун
      40 -9
      12:45, 22 апр 2018
      А аз мразя Къци Маймуната , Делян Кумеца , Форукомци и останалите мутропитеците и гербоеропитеци
      затова че искат да управляват града
      .... Обаче никой журналист не ще да пише затова , ами всичките мастурбират на котешки теми :))
    • 12
      Ке
      Кенанския Маймун
      21 -6
      12:48, 22 апр 2018
      30 години Мутрите ликвидират Маймуните и им вземат имотите , а Маймуните си го изкарват на котките :)))
    • 13
      Ко
      колеги
      15 -4
      12:51, 22 апр 2018
      Агенция за недвими имоти андрю каракачанов - кавала е насреща!
    • 14
      Ст
      Сталин ряпа да яде
      35 -19
      13:04, 22 апр 2018
      В някои страни, които ние смятаме за по-изостанали от нас, хората хранят котките и дори ги считат за талисмани на градовете си, имат и статуи на котки, но тук котките са ви проблемът, а не сраното и опиканото на всеки ъгъл от хора, или не ги виждате, защото като видите обърнат човек към някой стена да я маркира, се правите от срам на невидели. Де да бяхте толкова бдителни и към себе си, когато хвърляте боклуци или когато някоя жена изпикава внучето си на някой ъгъл, или някой маркира коли и стени, защото не можели да стискат , а тоалетни нямало. И вие с антифризите и отровите, щом сте готови да направите това с животни, със сигурност ще го направите и с хора. Чичко Сталин ряпа да яде. Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем. Само че кой ще оправи човешките кочини питам, а после се захванете и с котките, и ако искате и с кучетата, които ги извеждат стопаните им да се изхождат всяка сутрин и вечер на разходка!!!!!!?
    • 15
      Ба
      бате Ж
      21 -21
      14:00, 22 апр 2018
      Прав е депутата проф.Иво Христов!!!
      Дебили 80% сме!!!
      За помияри,котки -мотки се грижим,а старите хора???а децата???доходите????болните????

      Коткари нещастни!!!

      Хак ви е мизерията!!!

      Цункайте по за.ника герберастите!!!
    • 16
      Ас
      астителна защита-
      10 -29
      14:04, 22 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 17
      Ас
      астителна защита-
      8 -20
      14:13, 22 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 18
      Ст
      Сталин ряпа да яде
      18 -6
      14:30, 22 апр 2018
      Към растителна защита. Щом си склонен да правиш това, не се мисли за богопомазан, ти към животните, а други изроди така към теб! Нищо в този свят не остава неразплатено.
    • 19
      Ас
      астителна защита-
      17 -15
      16:18, 22 апр 2018
      Какъв ви е проблема бе хора,след като институциите не се заемат с проблема,хората вземат нещата в свои ръце?Утре ако плъзне зараза или пострада някое дете,кой ще е виновен?Животните се гледат на обособени места,а не кой където му е кеф.Няква бабка ще развъжда котки в центъра на Хасково.Аз харесвам чистота и уют както е в белите държави.
      • Ст
        Сталин ряпа да яде
        15 -3
        18:26, 22 апр 2018
        Проблемът, драги, че ни занимавате с маловажни неща, а за важните, всеки в дупките се крие, котките са лесни - видяхме решение имате за тях, юнаци! И всички сте на гол тумбак чифте пищови. Белите държави не са много за пример, като излезеш от центровете им. Ако си излизал от обичайните екскурзиантски турове. Същата смрад.. Баш бяла държава станахме!!!
    • 20
      Дж
      Джон
      11 -12
      17:00, 22 апр 2018
      Има едно патразитно заболяване - токсиплазмоза, което кара заразените мишки да не бягат от котките, като това заболяване е единственото доказано с ефект на мисълта. Нека всички, които много, ама много обичат котки се изследват и вярвам, че голям процент от тях ще се окажат заразени.
    • 21
      Ал
      Ал
      8 -8
      17:53, 22 апр 2018
      Съжелявам хора от този блок... такава адска миризма там.... жуть....
    • 22
      Л-
      л-т николов от с Г извор
      11 -16
      18:15, 22 апр 2018
      Общината предупредила бабата ---ето как решават в... Виж коментара
      • Ба
        Баси!!!
        0 -3
        18:30, 28 апр 2018
        Изрод!!!
    • 23
      И?
      И?
      13 -10
      19:30, 22 апр 2018
      Изчезват "лошите" котки от там и какво???? Ще си пуснете детето да рови в този пясък ли????? Заразени с токсоплазмоза са ви душиците дребни...
    • 24
      Мо
      Момче от съседните блокове
      27 -8
      22:04, 22 апр 2018
      Много са готини въпросните котки,има всякакви цветове и шарки,прекрасни са!Минавам всяка сутрин от там за работа,няма никаква почти никаква миризма,мирише леко само на човешка урина,обикалял съм да галя една две от тях,които не бягат,никога не са ми се качвали бълхи,те са си там от години,по-вероятно е да видите кучешки и човешки изпражнения във въпросния парк около блокчето и редовно има младежи и майки с деца по пейките,малко е разкрасена и преувеличена информацията на живущите там! Котките след изхождане винаги си зариват тоалетната и много рядко мирише след това,чисти животни са и унищожават насекоми,гущери и гризачи!
    • 25
      Др
      Друг потърпевш
      4 -8
      10:50, 23 апр 2018
      В отсрещния блок - на ул."П.Евтимий"13, друга една... Виж коментара
    • 26
      За
      засегнат
      8 -2
      14:03, 23 апр 2018
      Много простотия сте изписали..нямам думи просто. Това не ви е нужник!
      По темата , сега разбрах защо ремонтираният апартамент на последният етаж не се продава.
      Много такива възрастни хора има из града, събират котки и кучета да ги хранят. Само че, след като ги нахранят те се снушават и множат,развъждат булхи и ги носят по децата ни и по нас. Като толкова искате да се грижите за животните вземете едно до две вкъщи. Хранете ги ,къпете ги, решете ги , целувайте ги, каквото искате. Но да си "изхвърляте" останалата манджа на салфетка пред входа първо е мръстно , второ събирате и други животни - плъхове и подобни.
      Не хранете бездомните животни, осигурете им дом!
    • 27
      Л-
      л-т николов от с Г извор
      3 -5
      14:41, 23 апр 2018
      Дъщерята на Блага била домоуправители не обръщала внимание Защо се занимавате с Блага и дъщеря и По горе л-т Николов ви е писал какво да правите Какво чакате да плъзнат болести по децата и внуците ви Че на Блага хич и не дреме на ШУШУЛКАТА за Вас Вземете нещата в свои ръце и ТИХОМЪЛКОМ въведете ред
    • 28
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      2 0
      20:19, 24 апр 2018
      Е и сега какво Общи4ната писала предупреждение с което бабата не се съобразява съседите МЪРМОРЯТ и си траят а БЪЛХИТЕ и въшките се множат и ХАПЯТ И всички чакат героят от приказките да дойде и да избие БЪЛХИТЕи обеззарази котките Да ама така става само в приказките --иначе котките и бълхите ще се множат и хапят
    Последни новини