От х:

Днес в x:

„Фестивал на екологията” в „Паисий”

Всички митологии имат богиня на Земята, която се грижи за реколтата и оцеляването на рода. Въпреки по-природосъобразния си начин на живот, предците на съвременната ни цивилизация са искали предсмъртно прошка от Земята.
Днес връзката на човека с природата се осъзнава само в кратките моменти на почивка от лудешкия филм, който хората сами сме създадали и наричаме СЪВРЕМИЕ. В планината, край морето или в намаляващите зелени кътчета на планетата, всеки един от нас усеща, че е престанал да бъде естествен и търси път назад и... тогава осъзнава конфликта. Ала в ежедневието, състезанието продължава. Връзката от хората към земята е все по-далечна и прекъсната.

Със собствена визия и позиция по подобни наболели екологични проблеми учениците от СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали се включиха в Регионална среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците на тема: „Земята – наш дом”.

Членовете на клуб "Млад доброволец" при СУ "Отец Паисий" с ръководител г-жа Северина Вълчева участваха с презентация за земята и водата, а седмокласници представиха изработени от тях табла в постерна сесия на тема "Фестивал на екологията".

Общоградското мероприятие е организирано за седма поредна година от РУО - Кърджали, Професионална гимназия по електротехника и електроника ”Капитан Петко войвода” - гр. Кърджали и ЦПЛР – общински детски комплекс - гр. Кърджали.
Зелената енергия, рециклирането на отпадъците, екологичните организации, всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата ни за Земята, от която зависи да ни има и нас - хората, е презентираната позиция на паисиевци.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини