От х:

Днес в x:

Слуховете са опровергани: Apple няма да обединява Mac OS и iOS

В края на миналата година се появиха слухове, според които Apple ще комбинира Mac OS и iOS. По този начин компанията можеше да използва една и съща операционна система за всичките си устройства, а разработката на приложения да е много по-лесна. Едно и също приложение би работило и на устройство със сензорен дисплей, и на машина с клавиатура и мишка. Това трябваше да стане факт в началото на тази година. Да, ама не.

В скорошно изявление изпълнителният директор на Apple Тим Кук обяви, че това няма да се случи, като обясни и причините. В интервю, дадено пред Sydney Morning Herald, Кук сподели, че операционните системи на Apple са толкова добри именно защото са разработени да вършат точно определени неща. Обединяването на двете платформи ще наложи компромиси, които компанията не може да си позволи.

Кук допълва, че тази стратегия може да добави ефективност, но това не е целта на Apple. Целта е да бъде дадено на потребителите точно това, от което имат нужда.

Въпреки че Apple няма да обедини Mac OS и iOS, все пак ще позволи на разработчиците на приложения за двете системи да ползват едни и същи инструменти. Това ще позволи на разработчиците за iOS да пишат приложения и за Mac OS. Това определено може да даде нужното раздвижване на магазина за приложения за Mac OS, който от години изостава от iOS App Store.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини