От х:

Днес в x:

Григор Димитров излиза в търсене на първи четвъртфинал на клей от 2016 г.

Григор Димитров излиза днес за втория си индивидуален мач на червени кортове през 2018 г. Българският тенисист ще се изправи срещу германския ветеран Филип Колшрайбер в двубой от третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

Мачът е втори на втория по големина корт - "Принцовете", като се очаква да започне около 14.00 ч. Програмата започва в 12.00 часа с двубоя между Давид Гофен и Роберто Баутиста Агут.

Димитров преследва първия си четвъртфинал на червени кортове от 2016 г. Последното му участие във финалната четворка в турнир на клей беше в Истанбул, когато допусна кошмарната загуба от Диего Шварцман в мача за титлата.

Българинът не е достигал до четвъртфиналите в състезание от сериите "Мастърс" на червено от цели три години. Последното беше в Монте Карло през 2015 г., когато беше спрян от Гаел Монфис след победи над Фернанрдо Вердаско, Фабио Фонини и Стан Вавринка.

Димитров ще играе за втори път срещу Колшрайбер, който заема 40-ото място в световната ранглиста. Първата им среща отново беше на клей - в първия кръг на миналогодишния мастърс в Мадрид, когато българинът спечели със 7:6 (7), 6:4.

Колшрайбер е на 34 години и има осем титли в кариерата си, като всичките са от категория "АТП 250", а шест от тях - на клей. Германецът е достигал до 16-ата позиция в света през 2012 г., когато записа най-доброто си участие в турнирите от Големия шлем - четвъртфинал на "Уимбълдън".

Той стигна до третия кръг в Монте Карло, след като на старта победи с лекота американеца Тенис Сандгрен - 6:2, 6:2, а след това спечели убедително и срещу миналогодишния финалист в турнира Алберт Рамос - 6:4, 6:2.

Димитров почиваше в първия кръг като поставен под №4, а в първия си мач преодоля кошмарен първия сет срещу френския специалист на двойки Пиер-Юг Ербер, за да се наложи с 3:6, 6:2, 6:4.

Световният №5 участва за шеста поредна година в Монте Карло. Освен през 2015 г. той игра четвъртфинал още веднъж - при дебюта си през 2013 г., когато загуби от рекордьора по титли в княжеството Рафаел Надал в оспорвана трисетова битка.

Колшрайбер също има два четвъртфинала като най-добри резултати при досегашните си десет участия в Монте Карло - при дебюта си през 2007 г., когато започна от квалификациите и беше спрян от бъдещия шампион Надал, и през 2010 г., когато отстъпи на друг испанец - Давид Ферер.

Победителят от втората среща между Димитров и Колшрайбер ще се изправи в четвъртфиналите срещу Гофен или Баутиста Агут.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини