От х:

Днес в x:

Жена - пилот приземи пътнически самолет с експлодирал двигател (видео)

Един човек загина при аварийно кацане на самолет на авиокомпания "Саутуест еърлайнс" във Филаделфия, наложило се заради повреда на двигателя. 

Жена - пилот е успяла да приземи боинга с експлодирал двигател на авиокомпания Southwest Airlines, съобщи АП. Тами Джо Шулц е бивш военен пилот на изтребител. Тя е първата жена, която е летяла на изтребител Ф-18. Благодарение на нейните умения и хладнокръвие боингът е бил приземен на летище във Филаделфия.

Самолетът "Боинг 737" на "Саутуест еърлайнс" е пътувал от Ню Йорк за Далас със 149 души на борда.

Това е първият смъртен случай на борда на самолет на американски авиопревозвач от 2009 година. Още седем души са леко пострадали при инцидента. 

Загиналият пътник на борда е 43-годишна жена на име Дженифър Риърдан - високопоставен служител на банката "Уелс Фарго" и майка на две деца. 

Очевидци разказват, че единият от двигателите на самолета е избухнал на малко под 10 000 метра височина и е счупил илюминатор, което е предизвикало декомпресия в пътническия салон. 

Жената е била засмукана през него при декомпресията, пътници са й се притекли на помощ и са я издърпали обратно в кабината. Тя обаче била тежко ранена и по-късно издъхнала. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини