От х:

Днес в x:

Виктория и Иван Иванови са новите председатели на съд в Хасково за ден

    Виктория Иванова и Иван Иванов са новите председатели на Окръжния и Районния съд в Хасково. Ръководителите поеха симулативно функциите на титулярите съдия Миглена Тянкова и съдия Пламен Георгиев.

    Двамата единадесетокласници от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" облякоха черните тоги и седнаха в кабинетите на двамата ръководители. Те участваха и в демонстративно разпределение на дела в Районния съд, на което присъстваха ученици от 9 и 10 клас от същата гимназия. Демонстрацията направи Иван Иванов с помощта на зам.-председателя Даниела Николова, поради отсъствието на Пламен Георгиев, който е в болничен заради контузия.

    „Председателският стол е удобен, но това е доста отговорна професия и не е за всеки“. Така коментира днешният ръководител на Районния съд Иван Иванов. Той беше категоричен, че не желае да бъде съдия. Колежката му Виктория Иванова обаче заяви, че ще замисли дали да се насочи към правото.

    Първото дело, което беше разпределено днес, бе за престъпление в транспорта. По стечение на съдбата електронната система за случен избор за докладчик беше избрана съдия Даниела Николова. Процесът трябва да бъде насрочен за разглеждане в следващите 7 дни, разясниха пред гимназистите съдиите Стратимир Димитров и Петър Вунов, които участваха в инициативата „Председател на съда за един ден“ по случай Деня на българската конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители. Тя е част от образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

    В тази връзка за поредна година се организира Ден на отворените врати. Учениците от ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" и гражданите имаха възможност да разгледат съдебната палата и да се запознаят със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на отделните служби.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Jo
      John
      6 -1
      19:10, 16 апр 2018
      какво се е нахилила тази, за пет пари не е свършила работа!
    • 2
      Л-
      л-т николов от с Г извор
      4 0
      12:07, 17 апр 2018
      За тия двамата разбрахме че са --за един ден А кога Миглена ще е за ЕДИН ДЕН
    • 3
      Ла
      Латьо
      0 0
      18:28, 17 апр 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Cl
      CL 500
      2 0
      22:23, 18 апр 2018
      Страшен MILF е Мигленчето искам я :*
    Последни новини