17 °C

КАТ иска легнали полицаи по „Съединение“ заради загиналия моторист

Да се изградят изкуствени неравности по булевард „Съединение“ в Хасково, искат от „Пътна полиция“. В тази връзка ще бъде изготвена препоръка до община Хасково, която трябва да бъде обсъдена на заседание на Транспортна комисия, обясни шефът на КАТ главен инспектор Димо Чобанов.

Предложението е така наречените легнали полицаи да бъдат изградени по булеварда в района между КАТ и кръговото изхода  на Хасково в посока Харманли. Искането е провокирано от многобройните инциденти в този в участък, включително катастрофата по Великден, при която загина 35-годишният моторист, обясни Чобанов.

Очаква се и изграждане на повдигнати пешеходни пътеки на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“, където също често стават катастрофи. През 2014 г. на възловото кръстовище имаше два смъртни случая за два дни. Според множество читателски сигнали до редакцията на Haskovo.net там нощем често се организирали гонки, шумът от които дразни живеещите в района.

Препоръката за изграждането им е направена от КАТ още миналата година. През есента на 2017 г. е одобрена от Транспортна комисия, заяви председателят й Янко Петев. Решението обаче все още не е изпълнено.

Според шефа на общинско предприятие „Екопрогрес“ инж. Райко Лозев легналите полицаи там трябва да са готови до края на юни тази година, когато всички пешеходни пътеки в страната трябва да отговарят на нормативните изисквания за маркировка и пътни знаци. Проверката на зебрите в България беше наредена от Главна прокуратура, заради зачестили пътни инциденти. При нея се оказа, че Хасково е сред петте области с лоши пешеходни пътеки. За неизпълнение на изискванията са предвидени глоби от 2000 до 7000 лева.

Анета Кутелова


16 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини