От х:

Днес в x:

КАТ иска легнали полицаи по „Съединение“ заради загиналия моторист

Да се изградят изкуствени неравности по булевард „Съединение“ в Хасково, искат от „Пътна полиция“. В тази връзка ще бъде изготвена препоръка до община Хасково, която трябва да бъде обсъдена на заседание на Транспортна комисия, обясни шефът на КАТ главен инспектор Димо Чобанов.

Предложението е така наречените легнали полицаи да бъдат изградени по булеварда в района между КАТ и кръговото изхода  на Хасково в посока Харманли. Искането е провокирано от многобройните инциденти в този в участък, включително катастрофата по Великден, при която загина 35-годишният моторист, обясни Чобанов.

Очаква се и изграждане на повдигнати пешеходни пътеки на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“, където също често стават катастрофи. През 2014 г. на възловото кръстовище имаше два смъртни случая за два дни. Според множество читателски сигнали до редакцията на Haskovo.net там нощем често се организирали гонки, шумът от които дразни живеещите в района.

Препоръката за изграждането им е направена от КАТ още миналата година. През есента на 2017 г. е одобрена от Транспортна комисия, заяви председателят й Янко Петев. Решението обаче все още не е изпълнено.

Според шефа на общинско предприятие „Екопрогрес“ инж. Райко Лозев легналите полицаи там трябва да са готови до края на юни тази година, когато всички пешеходни пътеки в страната трябва да отговарят на нормативните изисквания за маркировка и пътни знаци. Проверката на зебрите в България беше наредена от Главна прокуратура, заради зачестили пътни инциденти. При нея се оказа, че Хасково е сред петте области с лоши пешеходни пътеки. За неизпълнение на изискванията са предвидени глоби от 2000 до 7000 лева.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    No
    noname
    36 -2
    09:35, 14 апр 2018
    Тоя град не спира да дърпа назад и все по назад! Не знам има ли друг толкова "голям" град, със толкова легнали полицаи! Сложете камери, ама нали всичката ви работа е такава, опънете пари от поръчката. Интересно ми е скоро КОЙ ще ви работи, като остават само квадратни глави и индианци :)
  • 2
    Ба
    Бай Йох
    29 -1
    09:43, 14 апр 2018
    Ако щете и легнали джедаи сложете, докато си имате толкова много турбо - селинджъри, дето не си пият редовно хапчетата, няма оправия! Докато има хора с купени книжки, и такива, които нямат акъл да ги спре, не разчитайте някакви си легнали полицаи да ги спрат.
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    25 0
    09:51, 14 апр 2018
    Бабуна на пътя- е легнал полицай! Дупка на пътя - е легнала полицайка!Полицайките са безплатни.Има ги колко щеш.Да спрат да асфалтират и готово.
  • 4
    Ол
    олигофрени
    20 -1
    10:44, 14 апр 2018
    сложете в целия град легнали полицаи......след като нямате никакъв респект, след като хората ви с*eрат на законите и 5 стотинки не дават.....какво друго ви остава да направите.....за нищо не ставате!
  • 5
    Gu
    Gurbalov
    8 -8
    10:52, 14 апр 2018
    Преди 10 минути същото направи поредния селянин. От дясната лента даде ляв мигач и зави, без да се огледа. Добре че мотора спря навреме. А се движех с 75км/ч. Пазете се колеги !!!
    • Jo
      John
      7 0
      14:01, 14 апр 2018
      Движел сте се с двеста лева глоба в час!
  • 6
    Ци
    Цирк Добрич
    18 0
    10:55, 14 апр 2018
    Те дупките станаха ХИЛЯДИ, вие направете НЯКОЛКОСТОТИН легнали полицаи. Точно на това място идва от неправилните маневри за хлебозавод Янев и затворения изход на Химмаш, проблемите са и заради Саяната... Найдобре махнете светофарите и на всяко кръстовище сложете гърбици, даже през 150 м. както е около Калуа... Вече се убедих че хора без грам мозък управляват този град!
  • 7
    Ол
    олигофрени
    18 -1
    10:58, 14 апр 2018
    Колега, този с мигача няма да го коментираме.....той е ясен, ама се чудя и на теб кой ти дава право да караш със 75 при ограничение 50, че и да се хвалиш с това нещо? Всъщност нещата са повече от ясни, в Хасково остана шлаката, повечето хора са откровени идиоти, които дори не пазят себе си, да не говорим за другите участници в движението.....и за капак, няма кой да контролира тези идиоти......резултатите са налице, всеки ден катастрофи!
  • 8
    Ди
    Дичо
    10 0
    14:04, 14 апр 2018
    В коя нормална държава има легнали полицаи??? Тъпа приумица тука! Това съоръжение е само за влизане в някакъв обект! Тука- масово, уж мерки за безопасност, а на практика - пак далавера!
  • 9
    Jo
    John
    7 0
    14:05, 14 апр 2018
    кръгово на пътя за Д-град, легнали на булевард, НЕКАДЪРНИЦИ!

    Чобанов, шипове ли да хвърлям на "зебрите" за да мога да мина без да ме газят?!
  • 10
    Да
    Данчо
    15 0
    14:15, 14 апр 2018
    Аз пък искам да закрият КАТ!
  • 11
    Ма
    МАНГО
    8 -1
    14:16, 14 апр 2018
    Бул. Съединение стана индустриалана зона. Нормално - при затихващо население индустрията пълзи към центъра, а не извън чертите на града. По-добре направете от гарата до изхода на града както е на Кърджалийска - локални платна. От бившето Жеко Димитров постоянно изскачат коли, които посещават десетте фирми вътре. След това има още 10 портала от които излизат и влизат постоянно коли. Селянията, която се образува постоянно пред разни хлебозаводи, сервизи и други подобни е безкрайна.Обратно като тръгнеш - абсолютно същото. Няма да коментирам, че има портал, който е направен на завой, където видимоста е ограничена.

    П.П. Ако за всеки слязъл от Балкана, претрепал се на пътя, незспазвайки елементарни човешки норми /за правилата за движение няма да коментирам/ са поставят "легнали полицаи" града ще заприлича на гърбав.
    Така е в циганските квартали в София, да не вдигнеш случайно 50 км., че да вземеш да смачкаш някой ******.
  • 12
    Къ
    Късно е Вече
    0 -2
    02:53, 15 апр 2018
    След дъжд качулка правите работите.Нужно ли е да стани нещо и тогава да правите нещата.
  • 13
    Ха
    Хасковлия
    4 0
    12:03, 15 апр 2018
    Не легнали полицаи, не денонощно дежурящи патрулки, не табели с ограничения...... иска се елементарна култура на шофиране и действащи закони които се спазват. Докато не започнат да се спазват законите, а не да се подкупват всички и всички да си затварят очите за 20-50-100 лв. оправия няма да има. Толкова ли струва човешкия живот 100 лв. В България всеки взел книжка се мисли за безсмъртен или за шофьор от формула 1. Разберете бе хора никой не ви оспорва бързото каране но го правете на защитени места, полигони, писти и тем подобни..... отсечките по 100 м между два светофара не са за тези скорости.
    Как в другите държави хората могат да спазват ограничения а за нас нищо не важи. Аз лично бях свидетел в чужбина как пореше панамера кара с 40 км в час в града без да има задръстване, легнали полицаи и патрулки с камери. Огледайте се от правене се на гъзари и голямата работа сами си почерняме семействата. Ако не мислите за вас мислете поне за тях.
  • 14
    Чобанката пак се връзва което не е необходимо В тая държава все нещо пречи на някого Ако почнем да се съобразяваме с всекиго няма да е ъдржава Има закон за двежението а и Правилник там всичко е у,казано остава само да се спазва Разбира се да има и контрол от страна на МВР Това е всичко но че Иван карал Сузуки или Ямаха със 120 при ограничение 50 и се пребил това си е НЕГОВ ПРОБЛЕМ Не може след всеки моторист да тича катаджия и след всеки престъпник полицай
  • 15
    См
    смях
    1 0
    23:10, 15 апр 2018
    Гениални мисли им раждат празните кратуни. Това показва, колко липсват специалисти с мозък. Най-лесното е ... хоп ... легнал полицай. Каква е целта? Имаме си толкова много дупки, и то дълбоки, станало е като след бомбардировки, а сега и на 100м да сложим освен легнали полицаи. Може би трябва да се чувстваме, като на офроуд състезания ли? При едни други обстоятелства, щеше да има тоолкова много безработни некадърници от администрациите, че не е истина. А ... за камери нещо да сте чували ... ? Ама за какво, ние да не сме в ЕС? Май само по документи, иначе в реалността сме по-близо до банановите републики ...
Последни новини