От х:

Днес в x:

Анелия с първо място за литературно есе в международен конкурс

Десетокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“Анелия Крумова е лауреат на редицанационални литературни конкурси, в които участва както самостоятелно, така и в екип със съучениците си от Журналистическия клуб „Славейков“. Не спират новините за големите й награди. Този път успехът й надминава границите на страната ни.

Авторитетното жури наXIX Международен конкурс „Южни слънца” – 2018  отличи десетокласничката Анелия Крумова с първа награда за есето й „Чаша чай и цветни мечти” в раздел „Литературно творчество”. С участието в този конкурс Анелия комбинира писателските си умения с усета за красивото, с посланието на произведенията на изобразителното изкуство и с опита си от многогодишната вече творческа работа. Първото място никак не е случайно. Нестандартните теми са силата на талантливата десетокласничка и колекцията й от първи награди расте с всеки изминал конкурс.

Това голямо международно признание в „Южни слънца“ дойде скоро, след като Анелия и нейните съученици от водещото кърджалийско училище, заедно със своя ръководител Антония Маровска,получиха призове на Шестия ученически журналистически конкурс „Григор Попов” – 2018.

Литературният конкурс „Южни слънца” изисква различен поглед при създаване на литературно произведение - по зададени рисунки да се напише стихотворение илиесе на тема „Цветни мечти“. Художествените творби са на участници от Пленера – живопис на тема “Мелодии от багри” на този конкурс.Целта на конкурса е да се стимулира творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство и литературното творчество.Осъществява се културен обмен, създават се условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от различните школи от страната и чужбина.

Вече над 10 години националните литературни отличия съпътстват изявите на възпитаниците на журналистически клуб „Славейков”, което го поставя сред най-изявените ученически клубове в България.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини