От х:

Днес в x:

„Сладко и солено” в Професионалната гимназия по туризъм

На 11.04.2018 г. в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”- Кърджали се проведоха вторите публични изяви на групите по интереси „Сладко и солено“ и „Ресторантьорство”. Групите функционират за първа година и са в изпълнение на дейностите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности "ТВОЯТ ЧАС – фаза І“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. 
Гости на мероприятието бяха инж. Марияна Стратиева- директор на гимназията, Недка Дженева –зам. директор по учебната дейност и председател на съвета „Твоят час”, инж. Кремена Славова- зам.- директор по учебно-производствената дейност, учители, родители и ученици.

Учениците от групата по интереси «Сладко и солено» приготвихаразличнивидовебаници– баница със спанак, тракийска баница, баница с картофи,баница с тиква, петифури  и различни сладки от бутер тесто, спазвайки санитарно – хигиенните изисквания и изискванията за ЗБУТ. Така  приготвените изделия бяха оформени и сервирани на блок – маса за дегустация.Учениците представиха презентация на тема „Сладкарски изделия“.

Групата по интереси за извънкласни дейности „,Ресторантьорство” бе разделена на три подгрупи, като първата имаше най- важна задача да приготви различни видове асортименти,  съгласно тематичната програма  с времеви график, утвърдена от директора на гимназията. Втората подгрупа трябваше  да оформя и сервира всички ястия на предварително подготвената от тях блок маса.Третата част от групата бе  с основни задължения да бъдат водещи на събитието и да представят мултимедийна презентация на тема „,Ресторантьорство”.

Всички, присъстващи на изявите, имаха възможност да дегустират изкушенията приготвени от учениците от двете групи.

Директорът на гимназията поздрави участниците в групата по интереси, като им пожела да бъдат все така иновативни и креативни в избраната професия.

Това съобщиха от Ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини