16 °C

Пробация и условна присъда за гардовете, пребили клиенти в бар в Хасково

Двамата гардове Недялко Бойчев и Димитър Стоянов, които пребиха двама клиенти в нощен бар в Хасково в началото на ноември миналата година, бяха осъдени от Районния съд в областния град. Наказанията им са определени след споразумение между прокуратурата и адвокатите им, което е одобрено от съдия Гроздан Грозев.

Бойчев е осъден на 1 г. условно с изпитателен срок от 3 г. Стоянов пък получи пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години, с периодичност два пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител за срок от 2 години и поправителен труд за срок от 2 години при 10% удръжки от трудовото му възнаграждение в полза на държавата.

Наказанията им са наложени за нанасяне на средни телесни повреди на двама клиенти в заведението. Побоят е нанесен на 5 ноември 2017 г. Спречкването между тях станало, когато посетителите тръгнали да излизат с бутилка от дискотеката.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Според Наказателно-процесуалния кодекс пострадалите могат да предявят граждански иск за причинените вреди като заведат друго дело.

Haskovo.net


4 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини