От х:

Днес в x:

Гигантска китова акула плува сред хората (видео)

Колосална китова акула е заснета сред на малките човешки фигури, които плуват с нея в океана. Невероятните кадри показват нежния гигант, плъзгащ се през водата, заедно с хората в Тихия океан на Baja California Sur, Мексико.

Видеото е заснето от 36-годишния оператор Тарсисио Санюдо Суарес, специализиран в снимки от въздуха. Той го описва като специален момент, който завладява с красотата на морето и неговите обитатели. По думите му, в този момент той бил в лодка с хората от Музея на китовете в Ла Пас. Неочаквано за всички гигантското създание се появило от дълбините и заплувало редом с лодката. Тогава операторът и още няколко души скочили във водата и поплували с акулата известно време. Тя по никакъв начин не е обезпокоена от компанията и продължава спокойно да се носи във водата.

Китовите кули са миролюбиви същества и са изчезващ и защитен вид. Затова шансът да бъде срещната такава акула е минимален. Възможността да бъде видяна отблизо и даже да плуваш редом с нея е още по-рядка и уникална възможност.

Представителите на вида достигат до 12,5 м дължина и тегло до 35 тона. Можат да доживеят до 70-годишна възраст.

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини