От х:

Днес в x:

200-годишен ръкопис със секс сцени от Османската империя

Творбата изобразява дългия живот на османски плейбой. Все още не е идентифициран, но по начина на обличане става ясно, че е живял в двореца на султана.

Името му е мистерия. Дрехите му (когато ги носи) говорят, че е човек с висок ранг в Османския съд. Съдейки по ексклузивната книга, която документира сексуалния му живот, той определено е прекарал младините си в удоволствие.

200-годишната книга, името на която се превежда "Шейх, припомнящ младостта си", трябва да е струвала цяло състояние и са били нужни десетилетия, за да бъде завършена. Тя е дело на няколко художници, а в текста се споменава град Шумна, днес Шумен, който е в България, пише The Times.

Има три дати, споменати в ръкописа - 1779, 1799-80 и 1817 г., което предполага, че е бил създаден през най-добрата част от живота на шейха.

Книгата е определена като една от най-богато илюстрираните еротични книги в света и се очаква огромен интерес към нея на търга на Аукционната къща "Сотбис" в Лондон този месец. Началната цена на секс ръководството e 350 хил. паунда. На 209 страници са събрани 39 пълноразмерни композиции, 45 сцени на половин страница и редица по-малки илюстрации. Смята се, че може да отстъпи единствено на популярната индийска Камасутра. Експерти смятат, че книгата не е била предназначена за широката общественост.

Със сигурност е единствената творба, която обрисува толкова див групов секс, а в същото време показва нежни и любящи детайли.

"Това е книга с еротични илюстрации от най-високо качество" споделя експертът Киара де Николас.

На изображенията мъжете и жените винаги носят едни и същи тъмно сини тюрбани. Смята се, че може би това е неговият късметлийски тюрбан, а именно той подсказва, че е бил човек от обкръжението на султана.

В една от изобразените сцени, по-стар шейх е изобразен с проститутка. Тя брои монети на пода, докато той стои зад нея.

Нарисуваните сцени са от различни места - турската баня, пекарната, а дори има и такива в гробница. Има толкова хомосексуални сцени, колкото хетеросексуални. Сцените на жените по двойки и в групи, включително безразборното използване на секс играчки от османската епоха, са редки изображения на лесбийски секс в ислямското изкуство.

Еротичната литература е била популярна в Османската империя. Изглежда, наръчникът е бил започнат като версия на арабски текст от 13-ти век, чието заглавие се превежда като "Завръщането на стария човек към младостта чрез силата на секса" или "Подмладяване на стареца в неговите умения за сплотяване".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини