От х:

Днес в x:

200 се подписват на час за вода от "Тракиец"

Изображение 1 от 4

    Хасковци се раздвижиха отново по темата за питейната вода и демонстрираха солидно участие в подписката за довършване на пречиствателната станция за питейна вода на язовир “Тракиец”, която тръгна от днес.

    Организаторите от Инициативен комитет и Федерацията на потребителите са разположили три пункта на възлови места в центъра на града, където всеки може да сложи парафа си.

    Подписката ще бъде изпратена до премиера, до министрите на регионалното развитие, на околната среда и водите, на здравеопазването. Копие ще бъде адресирано и до кмета на Хасково.

    „Изразяваме огромното си възмущение от безотговорното и безразлично отношение на държавните институции към решаването на проблема с радиоактивната питейна вода в община Хасково, което граничи с екологична катастрофа“, гласи част от текста, под който хасковлии се подписват. В него се казва още, че основната причина за ситуацията е безхаберието и некадърното управление на ВиК Хасково.

    В подписката се настоява за включване във водопреносната система на водите от яз.“Тракиец“ като единствена алтернатива за подобряване качеството на питейната вода в общината.

    В текста на подписката се настоява компетентните институции да реагират за довършването на пречиствателната станция за питейна вода на „Тракиец“, както и за смяната на ръководството на ВиК дружеството в Хасково.

    Близо с 200 подписа набъбна списъкът пред общината само за час.

    Хората слагат имената и подписите си с надеждата, че мнението им ще бъде чуто и най-после проблемите с качеството на хасковската вода ще бъдат решени. Много от тях обаче настояват и да бъде посочен виновника, чието безхаберие е довело до ситуацията.

    За Жечка Колева, която е от Инициативния комитет обаче най-важната цел на подписката е да бъде подобрено качеството на водата. „Каквото било, било дотук. Дали ще бъде посочен виновник, се съмнявам. Но по-важното е, че сме длъжни да осигурим за децата си, за подрастващите, чиста вода. В Хасково пием най-скъпата и най-мръсната вода“, казва тя. Колева призовава повече хасковлии да се включат в подписката, а не да я подминават с пренебрежение. „Колкото повече подписи има, толкова повече доказателства пред институциите ще има за желанието на местните хора за подобряване на качеството на водата“, смятат инициаторите на подписката. Тя ще продължи в следващите три дни.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Лу
      луди ли сте?
      19 -8
      12:34, 11 апр 2018

      Тоя дето го измисли това с яз.Тракиец дали има акъл в главата?По добре да довършат това, което са започнали отколкото да правят първи стъпки в нова посока!Това изисква още много време и много милиони.Може да се предвиди за нататък, но не може да е актуално към момента.Кой задейства пак платената фигура Емил Георгиев и какъв интерес преследва?Защо се връзвате на това?

      • Ви
        Вип
        20 -4
        12:38, 11 апр 2018
        Този господин да дойде да си махме скапаното волво дето стой от 2г пред тях купи си мерцедес и остави да гние старата си трошка
        Общината да вземат мерки нали вдигат стари коли ако трябва ще напища адреса
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      12 -11
      12:44, 11 апр 2018
      Тая баба много мустаката бе!Емо само такива ги избира.Колко им плащаш,бе?
      • Ма
        мастикаджия
        9 -10
        14:22, 11 апр 2018
        Бабата ,преди малко ,я видях на живо.Малииии.............,тя не само мустаката ,ами и брадата!
    • 3
      Ок
      октавиан август
      33 -2
      13:14, 11 апр 2018
      Спрете с глупостите в този град. Водата трябва да дойде от Родопите, от "Белите брези". Не от "Тракиец". Докога идиоти ще диктуват нещата в Хасково без да носят отговорност за глупостите , които правят. Като например Шалапатов, който без образование и ценз вече е дал Паскалевата награда на Йордан Нанчев и определя какъв да е дневния ред на Южна пролет. Толкова ли сме загубени хасковлии, че да ни се качват на главите едни и същи малоумници. Навремето колеше и бесеше в културата Янко Митев дето е завършил СПТУ, а сега недообразования Шалапатов, явно в нашия град властва династията на Глупостта.
      • Ян
        янко митев
        6 -10
        14:42, 11 апр 2018
        Ооо простии Октавиане! Янко Митев не помня да съм... Виж коментара
      • Ee
        eeeeee
        10 -5
        15:18, 11 апр 2018

        Много се изтъкваш бе Янко.Имаше една приказка:Умряла циганката дето та хвалела и сега само ти самичък остана да се хвалиш.Скромност нямаш ли?А между другото това че чужди театри са печелили с твои пиеси само иде да докаже на какво дередже ни е културата.Но повече нищо няма да кажа за културата - за умрелия лошо не се говори. Виж за Емил Георгиев си прав.За Шалапатов не си, но нали ти е "враг".

    • 4
      00
      001
      18 -7
      14:05, 11 апр 2018
      Вие малоумни ли сте?????? Как ще се подписвате и ще се натискате да пиете вода от язовир??????Страх вие от урана дето го няма а искате да пиете мизерната вода на тракиец???????Всеки който подпише тази подписка е бавно разви******* се !!!!!!!
    • 5
      Ян
      янко митев
      4 -4
      16:14, 11 апр 2018
      Когато фактите говорят и Октавиан трябва да млъкне.
    • 6
      Сс
      СсС
      10 -6
      16:25, 11 апр 2018
      Тука в тоя форум само герберасти пишат май!?!?!?!?
      Не вярвам хасковлии да искат сегашната вода и сегашната цена на водата!!!!
      Не се напъвайте гербери гадни!!!
      Подписката ще върви!!!
      • 15
        157
        5 -7
        16:38, 11 апр 2018
        Ние сме гербераи гадни а ти си гъзолизеца на кака ти "Кури"!!!!!!!!!! Пишете подписвайте се но помнете няма смисъл!!!!!!Пикаете срещу вятъра!!!!!!Никой не вярва че има уран и не иска да пие фекалии от тракиец!!!!!!!
    • 7
      Ра
      Радиация!!!
      6 -7
      17:15, 11 апр 2018
      Цялата радиация от дъжда след аварията в Чернобил си е все още в Тракиец.
    • 8
      Ге
      гербаджийски гол шаран
      1 -1
      19:47, 12 апр 2018
      Тези от вик с един кладенец не могат да се справят, бие искате да ви докарат вода от другаде!? За нищщо не стават само си стоят по кабинетите и блеят... Де путтата Дилянчо ги насложи едни там дето за никакъв ... не стават!
    Последни новини