От х:

Днес в x:

Футболна академия „Арда 1924” със свой тим на международния турнир Истанбул къп

Изображение 1 от 4

    Футболната академия „Арда 1924” ще участва със свой тим в престижния международен турнир Истанбул къп, който ще се проведе през втората половина на месеца в мегаполиса Истанбул. За него са поканени още 27 отбора и футболни академии. От нашата страна освен кърджалийският тим ще се включи школата DIT-София.

     Жребият определи „Арда 1924”  да играе в група Б с отбори като Башакшехир-Турция,  ФК Национал-Нови пазар от Сърбия , Ел Класико от Косово и др.

    Фаворити за купата са отборите на Галатасарай,  Фенербахче и Алтънорду.

     Участието в силни международни турнири е голям стимул за децата. Те се изграждат освен като спортисти, но и като граждани, сподели президентът на ФА”Арда 1924”Альоша Синабов.

     Той посочи, че тимове от академията са взели участие в три турнира за Великден, единият от които международен.

    На международният турнир в Бургас децата от набор 2004 г. са се класирали трети с три победи и две загуби. Победили сме „Спартак”-Пловдив, „Спартак”-Варна и „Нефтохимик”-Бургас. Нашите момчета са претърпели загуби от „Берое”-Стара Загора и от „Вардар”-Скопие.

      На турнира в Златоград участвахме с два тима от набор 2009. Единият се класира първи с пет победи. Победихме убедително „Арда 999” с 5:0; Димитровград с 3:0, Златоград с 1:0;”Пълдин”-Пловдив с 1:0 и „Лъвчетата”-Неделино с 1:0. Вторият ни  тим завършва с 3 победи и две загуби.

      Отбор на академията участва и в силен турнир в Чирпан по покана на община Чирпан.

      Анализираме резултатите и усилено се готвим за турнира в Истанбул, подчерта Альоша Синабов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини