От х:

Днес в x:

Смях: Операторът и сурикатите (видео)

Всички сме виждали по някой от многото уникални кадри с животни и пейзажи на планетата Земя. Но малко могат да се похвалят, че са виждали какво преживява операторът, докато снима тези вълнуващи сцени. BBC показва приключенията на един оператор със сурикатите.

Сурикатите са вид мангусти, които обитават единствено западните покрайнини на пустинята Калахари. Приличат малко на нашите лалугери - живеят в дупки, много са любопитни, имат социален живот и се изправят на задни крака, за да огледат това, което ги е заинтригувало. Нека ви кажем в аванс, че един сурикат (възрастните тежат около 750 грама), прави точно това на главата на оператора на BBC. 

Имал съм големия шанс да снимам слонове и горили, но никога не са стояли на главата ми, предполагам това е добре, шегува се той.

Сурикатите са много повече любопитни и любвеобвилни, отколкото страхливи или предпазливи. Затова операторът преживява страхотни моменти, докато ги снима и служи за наблюдателница на един от тях за проверка за приближаващи хищници. Друг използва големия човек, за да постои малко на сянка... Изглежда сурикатите са намерили отлично приложение на хората и ги възприемат като част от пустинния ландшафт. Това създава доста комични ситуации, докато хората с камери са абсолютно неподвижни, за да заснемат сцени от живота на сурикатите в естествената им среда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини