От х:

Днес в x:

Биологията е най-желана за втора матура от хасковските зрелостници

55 167 ученици от цялата страна ще се явят на държавния зрелостен изпит по български език и литература тази година, а 44 850 - във втория задължителен изпит. 1734 са зрелостниците от  Хасковска област, които тази година завършват 12 клас и са подали заявленията си за участие в държавното препитване по БЕЛ. Че ще пишат на втора матура, която е  по предмет по избор, са заявили 1720 от зрелостниците в региона. Най-масовият избираем изпит и през тази година ще е по биология и здравно образование, както в страната, така и в Хасковска област. 13 820 от зрелостниците са заявили интерес към тази матура, 527 от бъдещите абитуриенти са от Хасковско. 460 от завършващите в региона са посочили за втора матура английския език. Географията и философския цикъл са следващите предмети, посочени като избор за втора матура.

10 421 младежи от страната са предпочели възможността в дипломите им да се впише средноаритметичната оценка от двата държавни изпита за придобиване на професионална квалификация вместо оценка от втора матура по общообразователен предмет. За предстоящите изпити в Хасково този избор е направен от сто младежи повече в сравнение с тези през миналата година. Зрелостниците от региона, подали заявления, че ще се явят като втори избор на изпит за придобиване степен на професионална квалификация са 331, уточни старшият експерт в Регионалното управление на образованието в Хасково Румяна Делчева.

На 29 май 1-ви юни по график, който ще бъде обявен допълнително,ще се проведе и трети зрелостен изпит по желание. За него в страната са кандидатствали 782 ученици, 8 от тях са от хасковски регион.

Държавните зрелостни изпити ще бъдат приети от 19 училища в областта.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    25
    258148
    3 -1
    08:02, 28 мар 2018
    Ние пък чакаме да пенсионират Настенката, че шефа на школското общежитие не го прави от години, защото му е много, мноооооооого близка. Стига вече е трупала пари и награди на чужд гръб тая въртиопашка. Задръстила е интернет със снимките си и не спира да се хвали колко е работна. Няма край това нахалство.
Последни новини