От х:

Днес в x:

Търговка на автомобили съчетава народните танци с декупаж

    Да работиш, да танцуваш, да твориш. Тези три дейности могат да се съчетават, при това доста успешно. Доказва го хасковлийката Даниела Боева от местния клуб за български народни танци "Фъртуните на Мишо", който е основен организатор на днешния фолклорен фестивал „Хайдушка софра”. Освен красивите изпълнения на над 1100 танцьори от 54 клуба на страната, по време на събитието днес могат да се видят различни ръкоделия, подредени в базар на производителите в спортна зала „Дружба”, където се провеждат и надиграванията.

    Голяма част от творенията, изложени в базара, са минали именно през ръцете на Даниела Боева с помощта на колегите й от танцовата формация. Тя е дългогодишен търговец на автомобили, но отделя време за репетициите по народни танци. „Те дават много емоция, положителна енергия, разтоварване след напрегнатото ежедневие”, сподели таньорката. Тя е на мнение, че фестивалът, организиран от нейния клуб, е добър пример за популяризиране на българския фолклор. „Най-важното е да не забравяме корена си – кой откъде е тръгнал, доколкото е възможно да съхраним българщината, да я предадем на децата ни и да запазим българския дух.”, въодушевено коментира Боева, минути преди старта на фестивала в Хасково. Тя показа и някои от произведенията, изложени в базара на масите във фоайетов в спортната зала. Предлага се декупаж, рецепти, домашен мед, домашен ябълков оцет, консерви, лютеница, домашни сладка, вечни календари, боб, подправки, ръчно бродирани торбички, домашно приготвена храна – баници, масленици, тракийска сладка баница.

    Средствата от базара ще бъдат използвани за закупуване на носии за танцьорите на клуба.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Eh
      Eho9
      13 -8
      15:09, 24 мар 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ян
      янко митев
      11 -8
      16:23, 24 мар 2018
      Тоя Хахо9 си е хахо.Много си е готино момичето.Лично го познавам. Браво Дани!
    • 3
      Ni
      niki
      16 -7
      16:27, 24 мар 2018
      Рядко тъпо парче! Освен едно самочувствие без покритие, няма нищо. Дали продава по 1 кола на година...
      • Би
        бивша танцьорка
        17 -13
        16:38, 24 мар 2018
        да не е само тя,да не кажа половината,че и повече от трупата са такива-въздух под налягане-добре,че са под крилото на Кадиев,та се възползват от безплатна обществена реклама
    • 4
      Би
      бивша танцьорка
      21 -10
      16:34, 24 мар 2018
      те за това са фъртуни-където се завъртят всичко помилат-ядене,пиене,пари ,мъже-абе много талантливи момичета,и мечка да им се изправи на пътя-за пъпа ще я хванат и на земята ще я тръшнат,тези от витрините с червените фенери на малкото им пръстче не могат да се опрат
    • 5
      Ив
      Иван
      17 -7
      17:47, 24 мар 2018
      Много дърти тия фъртуни. Сменяйте ги с нови, че читавите избягаха
      • Го
        Гого
        4 -2
        21:27, 25 мар 2018
        Че кой нормален млад човек ще отиде да играе в този развратен клуб. Само дърти чанти магат да имитират танцуване там , какъвто ръководетеля такъв е клуба му.
    • 6
      Ха
      Хасково 2
      18 -4
      20:44, 24 мар 2018
      Читавите бягат още от преди 3 г. Който разбере що за стока е Кадиев и си хващат пътя, и спонсорите така правят..ама нали ще има подаръци на фестивала, казват че много им се радвал... Мазник долен. Аааа, някъде ще му резнат и топките, той си знае защо.
      • Би
        бивша танцьорка
        7 -3
        10:43, 25 мар 2018
        много вярно-ще му резнат топките,ама фъртуните не падат по-долу от него,особено В.Т.....ва,претендираща за дясната му ръка в последно време,както се знае се ползва с протекцията и "уважението" на доста мъже,пълен фъш,застаряваща въздухарка с прекалено голямо самочувствие,ама нали се вре все отпред да е,скоро и двамата ще се намери кой да ги калайдиса хубаво
    • 7
      Не
      Нели
      10 -3
      10:54, 25 мар 2018
      Този тарикат си е направил някакъв "танцувален клуб" - фасада да се прави на велик пред отегчени домакини и нарцистични нимфетки страдащи от липса на внимание.
    • 8
      Ci
      Citizen
      5 0
      12:21, 25 мар 2018
      Платформата ли ви е бъгава или рекламата на пицарията е по-важна от лицето на темата?
      За мен си питам- да знам.
    • 9
      Ис
      ИСТИНАТА
      2 -2
      10:14, 26 мар 2018
      Пълна глупост е тази измишльотина на мишо! Но най-интересното е , че общината дала 7000 лв и зала дружба безвъзмездно! Фестиваала няма жури/съответно се пестят хонорари до 500,600 лв. Няма и награди и от тук се пестят 2000 лв. Като разход е само участието на гости проф-ни изпълнители. Всеки колектив си плаща такса участие по 8-10 лв. И 20 лв за банкет в св. Салон "мега". И като няма конкурс на фестивала, дават по една грамота и някакви измислени награди на базата на какво, след като няма жури?????м.кадиев има и спонсори! Това е пълна пошла бутафория! Защо не засилят фестивала "китна тракия пее и танцува" където е истината за бг фолклора! Този фестивал е вече 53 г!
    Последни новини