От х:

Днес в x:

Военно устройство произвежда писъци и светлина, изгаря дрехите на врага (видео)

За Американското министерство на отбраната, убиването на хора не е кой знае колко трудна задача. С бюджет от над 600 милиарда долара на година лесно можеш да се сдобиеш с танкове, оръжия и бомби.

Да не убиеш някого, обаче, се оказва далеч по-сложно. Защо просто да не го зашеметиш отдалеч? Или да подпалиш дрехите му, без да се налага да го гледаш в лицето?

За тази цел е създадена Програма за разработване на несмъртоносни оръжия или JNLWD.

Целта на програмата: да създаде оръжия и други устойства, които военните биха могли да използват, за неутрализиране на цели, без да се налага да бъдат убивани.

Най-новата разработка на JNLWD е Система за несмъртоносен лазерно индуциран плазмен ефект (NL-LIPE).

Изслушайте видеото под материала, но се уверете, че домашните ви любимци не са наоколо, защото, гарантираме ви, звукът изобщо няма да им хареса.

Ето защо устройството е толкова полезно.

Представете си, че врагът се приближава твърде много към вас и вие искате да го отблъснете.

Бихте могли да използвате зашеметяващи гранати, ослепителна светлина или дезориентиращ шум. Всички тези методи, обаче, работят само когато врагът е твърде близо до вас.

Възможно е помежду ви да се намират и други хора? Как да поразите врага, без да пострадат добрите? Ето тук се намесват лазерите.

Операторът на NL-LIPE насочва светлина към целта, с помощта на фемтосекунден лазер. Това кара електроните от молекулите на въздуха да образуват облак плазма на мястото, на което се намира целта.

Операторът манипулира облака плазма с помощта на втори нанолазер, така че да генерира звук или светлина, или дори да предизвика горящи дрехи.

Технологията, разбира се, все още се разработва, затова функционира при строго определени условия.

Военните се надяват, че в крайна сметка ще успеят да създадат устройства, способни да работят от десетки километри разстояние.

Това ще им осигури обсег, значително по-голям от кое да е друго несмъртоносно оръжие.

Зловещият глас на новото устройства почти сигурно ще накара врага да подвие опашка.

Източник: futurism.com
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини