От х:

Днес в x:

И Беливанов предлага по-ниски такси за детските градини

    Докладна с ясни правила за таксата за детските гради и с нови, по-ниски разчети за таксата, ще предложи  за гласуване от Общинския съвет кметът на Хасково Добри Беливанов.

    Предложението му вече е изготвено и ще бъде публикувано на сайта на Общината, посочи кметът. „Целта на тази докладна е да се въведе ред в Наредбата, така че тя да е съобразена със закона, защото в момента, това което се случва е абсолютен хаос. Предлагам чрез ясни разчети на Общинските съветници да гласуват докладната, за да се знае ясно, колко ще се плаща от родителите, каква функция ще поеме общината. Намерихме още малко възможности за да намалим тежестта за родителите по този им ангажимент“, коментира Беливанов.

    Според предложението му постоянната такса в градините в града трябва да стане от 25 лева на 15 лева на месец, а диференцираната от 20 лева месечно, да е по лев на присъствен ден.

    Предложението за забавачките по селата е намаляване на 10 лева на месеца постоянна такса и отново левче храноден. „Това означава, че ако например досега родителите на децата, които ходят на градина в града са плащали 45 лева, от тук насетне ще плащат 35 лева на месец“, посочи градоначалникът и обясни, че последно гласуваните от Общинския съвет правила за плащането в детските градини, които доведоха и до много неясноти и спорове, не могат да се прилагат. „В докладната, която внасям имаме икономическа обосновка колко пари ще дава общината, откъде ще ги набави“, посочи още кметът на Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Тъ
      Тъпинчев
      35 -20
      12:37, 23 мар 2018
      2 г. и половина - пълна скръб. Мъка, ама мъка. Слабо, ама слабо. Бездушно, ама бездушно. Всички намесени в това сте грешници. Няма думи да опишат, всичко това, което сътворихте. Опозорихте град, хора, мечти, нормален живот всичко. И дядото и съратниците му / бивши и новоизлюпени/ - абе цирк Буш. Не 0 - а много под нулата. ВЪН от Общината. То без ръководство ще е по - добре.
    • 2
      Пр
      принцесата от Монако
      26 -13
      12:37, 23 мар 2018
      Е,това е,трябваше дървото да падне,да разчисти хоризонта пред кмета и той да каже тежката си дума!!!!!
    • 3
      Тъ
      Тъпинчев
      32 -24
      12:40, 23 мар 2018
      ако има справедливост - народа тр. да се събере и да изрита това шахматистче навън. На всички ни писна ей.
      • Ум
        Умничев
        14 -6
        14:28, 23 мар 2018
        Ми хайде, действай! То по форумите анонимно всеки знае.. Има си механизми. 5000 подписа и готово. Много е лесно да хленчиш и да плюеш другите зад компютъра. Вади подписката и покажи как се прави!
    • 4
      Ра
      разгеле
      30 -12
      12:42, 23 мар 2018
      Крайно време беше г-н кмете! Дано надделее разума и наистина да стигнете до ясни правила. Омръзнаха на хората споровете и препирните. Уж всички много загрижени за децата, а нарочно приемат обръкващи правилници и наредби за да обслужват политическите си интереси.
      И нека рдителите плащат точно толкова ,че наистина парите да стигат за добри грижи към децата. Да не стане към септември месец например да изреве общината че няма пари да плати храната на децата...
      аз лично като родител съм съгласен да платя иповече, но да имат нови модерни посоция за обучение например. Да са в ремонтирана сграда- нашата ян бибиян реве за ремонт. По добре да си давам 70-те лева но да ремонтират сградата.
      • 00
        001
        11 -16
        13:55, 23 мар 2018
        Ти нормален ли си??????? Виж коментара
      • Какъв разум видя в действията на кмета . Вие да не сте от едно и също отделение. Този човек прави инати за да продължава да събира скъпите такси. Играта му е да взима парите на хората и да бави топката. Това е истината. Той е алчен и стиснат. И стига сте писали че по добре високи такси но ремонтирани градини. Едното няма нищо общо с другото. Той в бюджета обеща че ще прави ремонти. С таксите за децата ремонти не се правят. И заради този кмет станахме пазарджии- да не са 22 за са 35 лева. Хайде да се пазарим като на чаршията.
    • 5
      Па
      Пак ли шмекериите на кмета
      19 -19
      12:53, 23 мар 2018
      Кое ти е доброто да плащаш 70 лева бе. Той е длъжен да ремонтира сградите и това не зависи от таксите за децата. Този пак иска да хвърли пясък в очите на хората. Незаконно е да има твърда такса! А разликата между 20 лв и 35 лв той знае ли че е важна за всяко семейство? Шмекер дърт. Искам си левче на ден. И нищо друго.
      • Ра
        разгеле
        27 -12
        13:01, 23 мар 2018
        ще забогатееш ли с 15 лева? аз като родител съм на мнение, че добрата грижа към детето ми не струва по-малко от три кутии цигари! Само че 15 лева по не знам колко хиляди деца си е сума, с която могат да се ремонтират доста забавачки. Ако е имало пари до сега не само при Беливанов, но и при Иванов щеше да се случи. За не се се прави извода е "НЯМА ПАРИ" Никой не ни е длъжен да ни гледа децата без пари. Да не прилагам сметките от градината в Лондон , където беше големия ми син. И дори отнесено към средната заплата е достатъчно солидна сума. Нали уж за тая развита Европа сме тръгнали , пък нещо много комунистически разсъждаваме за парите, които трябва да дадем за децата си. Не бих могъл в къщи да му осигуря дори само храната за 35 лева месечно.Бъдете реалисти. Популизма е бил в оня комунистическия строй , между другото тогава таксата е била съобразена с дохода на родителите и пак според спомените на майка ми е била около 40 лева
      • Ба
        Бай
        20 -7
        14:03, 23 мар 2018
        Трябва да има твърда такса, иначе ще има много записани деца, които няма да ходят на детска градина а ще заемат място за други нуждаещи се.
    • 6
      До
      Доктор Хаос
      25 -24
      13:00, 23 мар 2018
      Кмете на инат не се работи. Тръгна срещу родителите. Това е подигравка. Този намер е за да бавиш решението и да си събираш високите такси. Дребните ти сметки скъпо ще ни струват. Спри се. Самозабравили се кметове сме виждали
      • Фф
        Ффф
        17 -16
        13:31, 23 мар 2018
        Много точно го казахте!
    • 7
      Пр
      принцесата от Монако
      18 -7
      13:39, 23 мар 2018
      Ееееееее,най-после - Киримова,Янко Петев - щастливи и усмихнати - Директори! С най - добрите КОНЦЕПЦИИ - на 5-ия път ги одобриха ! Браво!!!!!
    • 8
      Ам
      Ами сега
      13 -4
      13:42, 23 мар 2018
      То хубаво, ама какво ще стане с декларациите, дето се юрнахме да подаваме?
      Какво ще плащаме за м.март - по 1 лев или по 3,30 на ден?
      • Се
        сега кашата вече е пълна
        11 -6
        15:09, 23 мар 2018

        Ако ви начислят друга такса за април ще имате пълното основание да съдите директорките.Те пък ще съдят от своя страна кмета ...разиграват ни като маймуни ...

    • 9
      Зи
      Зиат
      23 -11
      14:29, 23 мар 2018
      Таня Захариева вън!!!!!!
    • 10
      Кр
      Краси
      17 -17
      14:42, 23 мар 2018
      Браво,най после точен ход и на тебе и на екипа
    • 11
      88
      8888
      22 -6
      15:06, 23 мар 2018

      Къв точен ход?Той предлага, съветниците най-вероятно няма да му го приемат.Кое му е точното?Положението ще си остане пак същото.До кога ще продължават така?Явно трябва да излезем за да ги вразумим.Не сте там за да се подигравате с нас.Разберете се.Само отчитате дейност, а парите за вашите заплати си вървят.Аз предлагам вие да не получавате повече заплати след като не можете да стигате до нормални решения.Ние трябва да гласуваме вашите заплати, а не вие да си ги гласувате.Аз не съм съгласен кмета, отдел образование и общинските съветници да получават заплати докато не решат спора с таксите за детските градини.Не искам да пишете жалби до съда, искам да решите въпроса в полза на хасковлии.Без политически изказвания ако обичате, без надлъгване и отлагане.Писна ни.

      • Jo
        John
        13 -6
        18:27, 23 мар 2018
        съветниците са по-тъпи и от маймуни, добре че са те, че ще умрат от скука в административния съд!
    • 12
      Чо
      Чобанина
      1 0
      19:02, 25 мар 2018
      Беливанов и безплатни да ги направи градините пак не може да си вдигне калпавия рейтинг, щото се е н@серал до ушите !!!
    Последни новини