От х:

Днес в x:

КАТ: Всеки седми шофьор в Хасково кара без колан

Всеки седми водач на моторно превозно средство шофира без да използва обезопасителен колан. Това показват данните на сектор „Пътна полиция“, които през миналата седмица проведоха специализирана полицейска операция по безопасност на движението, насочена към използване на обезопасителни колани, не само от водачите, но и от пътниците на предните и задните седалки, както и за използване на обезопасителни системи за превозване на деца. За целта съответно бяха изготвени планове за провеждане на акцията по широкообхватния модел.

                         

В периода от 12 до 18 март на територията на Хасковска област са проверени общо 712 моторни превозни средства, съобщи началникът на КАТ в областния град главен инспектор Димо Чобанов. При 258 от проверените автомобили са били с пътници на предните седалки, а в 85 автомобила е имало пътници на задните седалки. В 75 автомобила са превозвани деца, проверени са и 7 мотористи.

При проверките са констатирани 137 нарушения за неизползване на обезопасителен колан, като 105 от нарушенията са от водачи, 17 нарушения са извършени от пътници на предните седалки и 15 нарушения за неизползване на обезопасителни колани от пътници на задните седалки. Всички нарушения са извършени от възрастни хора, а не от малолетни или непълнолетни лица. Така изчисленията показват, че всеки седми водач сяда зад волана без да използва предпазен колан.

По време на спецакцията са установени и две криминални престъпления, за които работата по случая продължава, допълни главен инспектор Димо Чобанов. Първото е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични и упойващи вещества, установено на 17 март в Димитровград. По случая е образувано бързо производство. Второто престъпление е за превозване на 120 кутии безакцизни цигари, открити в багажника на автобус с пловдивска регистрация, спрян за проверка по магистрала „Марица“ от село Капитан Андреево посока Свиленград.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    За
    засегнат
    22 0
    09:15, 22 мар 2018
    В допълнение :
    Всеки втори си слага колана като види патрулка!
    Всеки трети си премята закопчаният колан като види патрулка!
    И сега хайде математическата да смята колко хора карат с колан !
    Задачата е : 1/7 + 1/2 + 1/3 = ?

    Аз ще ви кажа ВСЕКИ 42-ри кара с колан :D :D :D
    • Is
      ISDN
      2 -5
      18:14, 22 мар 2018
      Това махане и слагане на колани дава чувство за бунт с/у авторитетите и шибаните правила! Жалкият бунт на роба е това с коланите.

      За това мислят Бугарина за МОШЕННИК навън - не играе по правилата, почти никога, освен ако няма невъобразимо нечовешки наказания за влизане в грешка. Например всички тея таксиджии които се оплакват както всеки се оплаква, ако им се даде хубава работа по занаята в бяла държава с осигуровки и всичко уредено, ето какво ще стане - ще си пратят апарата от другия край на света например от САЩ до България, за да го модифицира някой познат, и да им го прати обратно, че да могат да цакат местните за повече пари. Звучи като измислица! Прекалено нереално! Истината е, че е по истински случаи. Случаи не случай. Булгар!

      Булгар булгааар, а аз с какво съм заслужил да се родя в тази проклета държава, трябва нещо мн. лошо да съм направил и аз в предишния си живот че да се родя сред вас.
  • 2
    Az
    az
    18 -2
    11:34, 22 мар 2018
    А всеки втори.... изобщо неможи да кара!!!!!
  • 3
    Az
    az
    9 -13
    11:36, 22 мар 2018
    А относно колана..... ако искате елате да ми кажет... Виж коментара
  • 4
    Ко
    Коко
    16 -2
    11:48, 22 мар 2018
    А вие защо не го слагате?
  • 5
    Fi
    firko
    17 -7
    12:12, 22 мар 2018
    Аз не мисля, че колана трябва да е задължителен.Това трябва да е личен избор.Не преча и няма да навредя на никой ако не съм с колан.Няма да спася друг живот ако имам колан, освен моя.
    • Ма
      Мартин Илиянов
      9 -3
      16:27, 22 мар 2018
      Невероятна логика. Как навсякъде по нормалните държави си слагат колани, а ние като най - големите хитреци не ги слагаме? Явно те са по - глупави.
  • 6
    2 млн. км
    16 -1
    14:06, 22 мар 2018
    Началство, ако искате да намалите ПТП-тата, навъртайте се повече около махалата, проверявайте имат ли книжки тези които излизат и влизат с МПС, могат ли да четат и пишат, как са им техническите прегледи и какво возят в багажниците! Утре като ви съберат в МВР, дайте предложение за промяна в Закона, да се въведе "проверочен" изпит. Така "купените" книжки веднага ще си заминат.
    • Az
      az
      1 -11
      14:37, 22 мар 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 7
    Ди
    Димитър
    22 -3
    15:06, 22 мар 2018
    Абе хора неразбрахте ли, че КАТ и правителството изобщо не ги интересува човешкия живот. Тях ги интересува как да си събират глобите. Правителството ако ги интересуваха хората нямаше да ги тровят с ГМО храни, да ги държат с 250 лева пенсии и 450 лв. минимални заплати и да ги подлагат на геноцид. Мисля, че повечето хора са достатъчно интелигентни и ги разбират тези неща. А пък катаджиите си пазят мижавите заплатки и затова тормозят обикновените хора. Това, че нямат морал и чест е друг въпрос. За пари и от родителите си ще се откажат. Добрите полицаии отдавна напуснаха системата, защото не искат да служат на малоумници и да тормозят и рекетират обикновените хора, а да си затварят очите за бизнесмени и мафиоти, които си плащат на шефовете и са неприкосновени. Да сте чули или някой ваш приятел полицай да се е похвалил, че са глобили Кънчо Маймуната, Тенчо Лилянов, Величко Минев, Делян Добрев, Георги Иванов и други хасковски мафиоти?!
  • 8
    Ба
    Бай Драгой
    4 -1
    15:34, 22 мар 2018
    А колко от вашите пак минаха между капките,защото тях и пияни да са не ги закачате пак камили за колан!
    НЕЩАСТНИЦИ
  • 9
    За
    За колана
    10 -1
    18:35, 22 мар 2018
    За да респектират полицаите и да научат всички водачи да слагат колани, трябва ПЪРВО те самите да започнат да ги слагат . Мен лично адски ме дразни като видя полицай да говори по телефона , същевременно да пуши цигара и да е без колан
  • 10
    Бо
    БОЖКО
    4 0
    21:49, 22 мар 2018
    Ами колана ли е най важното, вижте колко карат с фалшиви книжки, колко без книжки, колко след употреба на алкохол и наркотици, колко без ОГ и винетка, беуз тех. преглед и пр. и пр.Най лесното се хваща за отчет. Стара практика.
Последни новини