От х:

Днес в x:

8 °C

Обвинен в двойно убийство: Искам в ареста

„Искам да остана в ареста“. Това заяви пред окръжния съд в Хасково обвиненият в двойно убийство Живко Йорданов. 55-годишният мъж застана пред Темида за определяне на мярката му за неотклонение. Той е обвинен в двойно убийство - на 33-годишния Цанко Ганков и 54-годишния му баща Кольо Желев. Изявлението му изненада съдията, защото служебният му защитник – адвокат Валентина Катранджиева, поиска за него „домашен арест“. „И аз искам домашен арест, но предполагам, че няма да стане“, обясни Живко Йорданов.

Престъплението бе извършено на 17 декември 2016 г. Дни след това в гориста местност край съседното село Покрован бяха открити труповете на жертвите. Според разследващите убитите били на гости в дома на извършителя. Там след продължителна употреба на алкохол възникнал скандал и сбиване, при което домакинът умъртвил двамата си госта. По-късно стана ясно, че Живко Йорданов е бил задържан в Гърция и е признал за двойното убийство.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Това, както и факта, че след престъплението е заровил жертвите и се е укрил извън страната, мотивира съда да наложи на Живко Йорданов най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    15
    157
    25 -6
    16:20, 21 мар 2018
    А защо не го гръмнат ами ще харчат пари за дело??????Един патрон е само два лева!!!!!!!
  • 2
    Ва
    ВАЙ-ВАЙ
    6 -2
    10:53, 22 мар 2018
    А ,споко , за две жертви, хасковската съдийка дава само условни присъди.
    Човека е бачкал в Гърция, значи има евра, и може спокойно да предложи "сделка" на съдийката.
    Ако няма парички обаче - жална му майка!
    • Jo
      John
      1 -2
      14:15, 22 мар 2018
      а, не така, председателя на окръжен съд смята 15-16 годишните за ембриони още, затова дава условни присъди, не ги смята за хора!
Последни новини