От х:

Днес в x:

Езги от Златоград заминава за Брюксел, есето ѝ за Европа сред най-добрите

С пореден голям успех на възпитаниците си може да се похвали златоградското СУ „Антим I“. След като десетокласникът Никола Пехливанов постигна голям успех с място в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България, друга десетокласничка от училището впечатли взискателно жури с есето си и заминава за Брюксел.

Езги Севен, с ръководител Ирина Бодурова – преподавател по философия, спечели визита в сърцето на Европа с участието си в конкурса „Европейско междучасие 2018“ с есе на тема „Как си представям живота в Европа след 5 години”

От общо 80 есета на ученици от българските гимназии, работата на Езги впечатли журито от екипа на евродепутата Светослав Малинов с аргументираност, оригиналност и креативност.

Тя е сред 30-те ученици от България, които ще опознаят отблизо работата на европейските институции, ще погледнат на историята и бъдещето на Европа с нови очи в Парламентариума – Европейския парламент и Домът на европейската история, като се превърнат в третия младежки екип на Европейско междучасие.

През месец април победителите от конкурса на „Европейско междучасие“ ще бъдат наградени на официално събитие в София, последвано от пътуване до Брюксел.Там те ще имат шанса да се превърнат в европейски посланици и след завръщането да споделят с връстниците си свои впечатления и преживявания. 

СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини