От х:

Днес в x:

Крадец ли си, ако намериш портфейл и не го върнеш?

Мъж намери изгубен портфейл в магазин за строителни материали в Пловдив, но не го върна на собственика. За случая пред NOVA разказа потърпевшият Валентин Парпулев.

Полицията разпространи видео от охранителните камери на магазина, на което добре се вижда лицето на мъжа, който вдига изпуснатия портфейл и го взима със себе си. 
 
Валентин Парпулев отишъл да купува материали за ремонт на апартамента си. Портфейлът паднал от чантичката му, докато търсел монета, с която да отключи количка за пазаруване. Случката се разиграла на 2 март.

10-ина минути по-късно Валентин забелязал, че портфейлът му с над 1000 лева, лични документи и банкови карти липсвал. Веднага помолил служителите на магазина да прегледат записите от охранителните камери. От кадрите се вижда как мъжът губи портфейла си на входа на магазина, а друг клиент го намира и го изнася.
 
Служителите в магазина са инструктирани да следят дали мъжът, отнесъл портфейла, няма да се появи отново. Полицията призовава, който го разпознае, да сигнализира. Според униформените човекът, намерил портфейла, е крадец.

Към днешна дата мъжът от кадрите не се е опитал да върне загубената вещ. Валентин Парпулев е подал жалба в полицията.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    By
    bydlo
    2 0
    13:27, 21 мар 2018
    Кой, кога и как доказа че, в портфейла е имало пари изобщо - щото вчера и аз изгубих портфейл с 10 мил. гущера....
    А човека не е крадец до 9 март и има право да иска 10 % от стойността на намереното.
  • 2
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    2 0
    13:31, 21 мар 2018
    Ами тези които окрадоха и продължават да крадът какви са ----- питам и отговор не чакам щото знам какви са
  • 3
    Гр
    гражданин
    1 0
    15:28, 21 мар 2018
    Не е крадец, що за глупав въпрос! Човека не е бръкнал в ничии джоб както се вижда...пък и кой закон задължава гражданите, ако намерят нещо случайно,че трябва да го връщат, пък и този дето тварди, че е имало такава сума в портфейла защо да му се вярва? Може да каже, че е имало и 5000лв.Айде,айде...Да не го е губил,кой ни гарантира,че ако изгубим нещо и после някой е длъжен да ни го връща, щото ако той утре намери нещо едва ли ще тръгне да търси на кой е, за да му го върне....
Последни новини