От х:

Днес в x:

Губернаторът на Ню Йорк иска от полицията обяснения за Харви Уейнщайн

Губернаторът на щат Ню Йорк Андрю Куомо е поискал от полицията обяснения във връзка с операция, в хода на която продуцентът Харви Уейнщайн бил записан, пише TMZ.

Операцията била проведена през 2015 год. Като примамка била използвана моделът Амбра Батилана, която носела подслушващо устройство. По-рано жената се оплакала, че Уайнщайн пипал гърдите ѝ по време на делова среща. Полицията искала да получи доказателства за твърденията ѝ.

На аудиозаписа, публикуван за първи път в New Yorker през октомври 2017 год, Уейнщайн уговаря Батилана да отиде с него в хотелската му стая. Той се кълне в децата си, че няма нищо да прави с нея и, че тя го поставя в неудобно положение, като не иска да посети стаята му. По време на разговра Уейнщайн потвърждава, че е пипал гърдите ѝ, като обяснява, че е свикнал да го прави.

Губернатор Куомо е възмутен, че в резултат на операцията на продуцента не е повдигнато никакво обвинение и иска проверка на действията на полицията.

"Много съм обезпокоен, че правоохранителните органи не са направили всичко при разследването на случаи на сексуално насилие", подчертава Куомо.

След скандала с Уайнщайн броят на жертвите му нараства и излизат шокиращи детайли за сексуалното насилие в Холивуд. Че продуцентът е използвал влиянието си, за да им посегне, свидетелстваха много известни красавици, сред които Кара ДеЛевин, Ума Търман, Анжелина Джоли, Салма Хайек и други. 

Продуцентската къща Уайнщайн обяви фалит, а всички проекти, в които той участваше го освободиха.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини