От х:

Днес в x:

Смъртоносни жеги зачестяват в САЩ през следващите години

Измененията на климата вследствие човешка дейност ще доведат до чести периоди екстемна жега през 2020 год. в Калифорния и в юго-западната чатс на САЩ. Това сочи прогнозата на американски учени на база климатични моделипубликувана на EurekAlert!.

Изследователите за използвали климатични модели и данни за климата от 1900 до 2010 год. Така те прогнозирали температурите на въздуха през летните месеци до края на 21 век. Като екстремна жега се определя период от три или повече дни, в които температурата достига рекордно високи градуси.

Глобалното затопляне ще бъде главният фактор за възникването на топлинни вълни в района на Големите езера през 2030 год и в равнините в САЩ - през 2050-2070-те години. Това ще доведе до увеличаването на смъртността при хората, чувствителни към високите температури на въздуха. Ситуацията ще се осложни, заради високия прираст на населението в тези райони.

През 2017 год. международна група учени установи, че в края на 21 век броят на жертвите на екстремните метеорологични условия може да нарастне от 3000 на 150 хиляди души годишно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини