От х:

Днес в x:

Автобусът с български туристи в Египет катастрофирал заради висока скорост

Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с автобус в Египет вчера, се намират в частна болница. Пострадалите имат фрактури и порезни рани.

Днес предстои те да бъдат изследвани и да има се направят снимки със скенер, за да се установи състоянието им и да им се назначи лечение. Може да се наложи и оперативно лечение. Това информира българският консул Евгени Паралингов, който бе изпратен незабавно на място от външния министър Екатерина Захариева.

В болницата с ранените българи има и представител на българската и египетската туристически фирми. Стана ясно и че всичките изследвания, операции и грижи в здравните заведения ще се поемат от застраховките на пътниците.

От общо 20 души, които бяха ранени при инцидента, 12 са с по-леки рани - ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани. Техните наранявания са обработени и са изявили желание да продължат туристическата си програма. Други трима от по-леко пострадалите са пожелали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март в хотела в град Хургада, в който ще бъде настанен и консулът.

Пътешествието на българите в Египет свършва в събота - 24 март. Сънародниците ни са на криуз по река Нил.

Външно продължава да следи случая отблизо. Служителите на посолството ни в Кайро ще оказват пълно съдействие на пострадалите наши сънародници в рамките на своите правомощия. Министерството на туризма също следи инцидента.

Все още няма окончателна версия за катастрофата, заявиха пред bTV от българската туристическа фирма, която е организирала почивката на сънародниците ни в Египет.

Предполага се, че инцидентът е станал заради несъобразена скорост на автобуса. Автобусът е влязъл с висока скорост, излязъл е от пътя и се е обърнал.

Стана ясно още, че автобусът е на египетски фирма превозвач, една от най-големите и утвърдени такива фирми в екзотичната страна. Водачът на рейса е египетски гражданин.

За момента групата продължава екскурзията. 6 души остават в Хургада. Там ще минат преглед и ще се придвижат до България, когато бъдат изписани. Всички имат медицински застраховки, които поемат здравните разходи.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини