От х:

Днес в x:

Нено Димов: Първо сами носим отговорност за имотите си при бедствие

„Огромната част от домовете в България, включително и моят, не са застраховани, а първо отговорност носим самите ние за себе си”. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод нанесените щети от бедствия.
 
„От там нататък може да се намеси и общината, и държавата през комисията за бедствия и аварии, но на първо място сме ние тези, които трябва да носим отговорност”, подчерта тойДнес има предупреждение за жълт код за високи води на река Тунджа около Ямбол. Вероятно в сряда то ще бъде на ниво оранжев код, каза още министърът.
 
Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те трябва да преминат към държавата, заяви Нено Димов. Той припомни, че е възложено на министъра на икономиката да се направи предприятие и всички язовири, които не се следят от държавата, които са общински и общините не могат да ги поддържат, да преминат на поддръжка на държавата.
 
Екоминистърът отбеляза, че концесията в парк „Пирин” в момента е дадена за пореден път на прокуратурата за проверка и след като тя завърши и излезе със становище, ще се види какви са предписанията, които е направила. „Аз ще се съглася с решението и констатациите на прокуратурата”, подчерта министърът.  
Той определи протестите за Пирин като политическа кампания, която според него вероятно ще продължава до изборите догодина.Очевидно желанието е да се насадят някакви страхове. Това са политически методи и инструменти, смята Нено Димов.
 
„Има органи в държавата, които знаят кой е собственикът на „Юлен”. „Юлен” е юридическо лице, което си плаща данъците в България. Аз, като контролиращ концесията, имам определени функции да контролирам”, каза още Димов.
 
„Бях изпратил писмо да попитам кой е собственикът на „Юлен” до БНБ. Получих отговор, че не е в правомощията ѝ да ми отговори на този въпрос”, допълни екоминистърът.
 
В Пирин на практика имаме прираст на дървета през последните години точно благодарение на правилната санитарна сеч, която прави държавата. Няма никаква друга освен санитарна сеч, категоричен беше още той.  
Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини