От х:

Днес в x:

Volvo спира разработването на всякакви двигатели с вътрешно горене

Още миналата година шведският бранд Volvo заяви, че от 2019 година прекратява производството на дизелови и чисто бензинови автомобили. Компанията се концентрира само върху хибридните и дизеловите автомобили.

Сега шведският бранд отива по-далече и заяви, че сегашното поколение двигатели с вътрешно горене ще бъде последното. Volvo повече няма да се занимава с разработването на нови двигатели с вътрешно горене.

Това бе официално обявено от ръководителя на Volvo Хакан Самуелсон по време на пресконференция в Стокхолм. Това не означава, че Volvo ще остане без двигатели с вътрешно горене. И след 2019 година, в продължение на около 7 години, компанията ще произвежда хибридни автомобили с ДВГ плюс електрически двигатели.

В новите автомобили ще се използват предишните, проверени с времето бензинови двигатели. Просто Volvo повече не възнамерява да влага парични средства в разработването и произвеждането на нови ДВГ, понеже през следващите 10 години се очаква пълния отказ от тези двигатели.

През периода от 2019-2021 години компанията възнамерява да предложи на пазара пет електромобила с бранда Volvo. Още два ще бъдат подготвени от отдела Polestar.

Към 2021 година Volvo възнамерява да представи комерсиална система за автоматично управление, базирана на NVIDIA Drive PX2, а към 2025 година компанията възнамерява да продаде не по-малко 1 милиона от тези системи

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини