От х:

Днес в x:

Путин доближава рекорда на Сталин

След президенстките избори без интрига Путин ще остане президент на Русия до 2024 г., отбелязва АФП. Ройтерс посочва, че тогава той ще бъде на 71 години и ще е управлявал страната близо четвърт век - по-дълго е управлявал само Сталин.

Путин обеща да използва новия си мандат, за да укрепи защитата на Русия срещу Запада и да повиши стандарта на живот.

Нямаше никакво съмнение, че Владимир Путин ще бъде преизбран за президент, но изборите в Русия откроиха три поуки: че на Кремъл не му е лесно да мобилизира избирателите, че либералната опозиция трудно преодолява разделенията, а комунистите не успяват да се обновят, предаде АФП.

Путин печели убедителнонов шестгодишен мандат на поста на произведените президентски избори в Русия. Над 110 милиона гласоподаватели можеха да избират измежду 8 кандидати.

Руският президент Владимир Путин получи най-голямата в историята на Русия подкрепа, стана ясно от информацията на Централната избирателна комисия на Руската федерация след неделните избори за държавен глава.

След обработката на 100% от протоколите от секционните избирателни комисии, стана известно, че за Путин са гласували 76,66% от участвалите в изборите.

Най-уважаваната, независима изборна мониторингова група в Русия - "Глас", е регистрирала 2500 нарушения на вота.

Коментари в сайта

Последни новини