От х:

Днес в x:

Супермашина, специално произведена за Балканската купа по офроуд, ще видят кърджалийци днес

Супермашина, специално произведена за Балканската купа по офроуд, ще видят днес кърджалийци в започващото зрелищно състезание. Състезател от Обединените арабски емирства идва в Столицата на Източните Родопи с ново БМВ Х6, което е изработено за тежки трасета и трябва да му донесе купата. „Шейхът“ е бивш рали състезател, карал е на Рали „България“ и иска да се разпише в Кърджали. Заедно с него идва още един гражданин на ОАЕ. Той пък подхваща бизнес в България и иска да усети тръпката на състезанието. Двамата са имали съвместни участия на състезания в Дубай.

От далеч идват и трима казахстанци, чули за емоциите, които предлага Балканската купа по офроуд и специално състезанието в Кърджали.

Интересът е много голям, сподели един от организаторите Тодор Христов. Той каза,че на страницата на шампионата само за месец има над 83 000 уникални посещения.

Състезателите през първите два дни ще карат по навигация в гората. В неделя е е голямата емоция, когато ще се надпреварват по затворено трасе в Кърджали и основно във коритото на Водното огледало. Надпреварата започва в 9:00 часа и ще приключи в 14:00, когато ще бъде награждаването. В състезанието ще се включи и кмътът инж. Хасан Азис с АТВ.

Организатори на кръга от Балканската купа са община Кърджали, Кинекс рейсинг и Тодор Христов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини