От х:

Днес в x:

Магдалена Йотова откри „Магията на акварела“ в Димитровград

    Художничка от Ловеч откри за пръв път своя изложба в Димитровград. В галерия „Петко Чурчулиев“ Магалена Йотова представя 38 творби от акварел и сух пастел. Надсловът на експозицията е „Магията на акварела“.

    „Хареса ми Димитровград, хареса ми галерията и отношението тук, приятно съм изненадана“, сподели при откриването Магдалена Йотова. Допълни, че акварелът е специфична техника с големи възможности, която малко художници днес използват. Йотова е творец от 20 години, работи в галерията в Ловеч.

    „Днес откриваме изложба на една авторка, която е художник със собствен почерк, със съхранено живописно чувство и носталгия към детството“, коментира уредникът на галерия „Петко Чурчулиев“ Антоанета Станчева. Допълни, че димитровградчани могат да разгледат картините до 25 април, а творбите се продават.

    За музикалното оформление на изложбата се погрижиха със своите изпълнения на флейта Мария Милушева и Божидара Антонова. Те са част от детския духов оркестър на Димитровград. Момичетата изпълниха творби на Бах, Гарден, Люли и Хендел.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини