От х:

Днес в x:

Русия ще гони британски дипломати и обмисля ответни мерки

Русия ще изгоми 23 британски дипломати като минимум, а ответните мерки във връзка с експулсирането от Великобритания на 23 руски дипломати могат да са по-сериозни. Това твърдят източници от руските дипломатически кръгове, цитирани от "Известия". 

"Част от британските дипломати ще бъдат изведени от Русия. освен това се подготвя по-комплексен вариант на отговор", уточнява един от източниците. Планът скоро ще бъде на бюрото на Путин, добавя той.

"Русия смята за напълно безотговорна позицията на Великобритания в кризата с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и подготвя ответни мерки", заяви говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков във връзка с кризата  

Песков изрази "силна озадаченост" от този британски ход и отбеляза, че няма доказателства в подкрепа на отправените от Великобритания обвинения срещу Русия. 

До прекратяване на дипломатическите отношения едва ли ще се стигне, по думите на първия зам.-председател на комисията по международни работи на Госдумата Дмитрий Новиков.

Вчера британският премиер Тереза Мей обвини Русия за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му и нареди да бъдат експулсирани 23 руски дипломати.

Великобритания не е длъжна да предостави на Русия образци от веществото по делото за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал. заяви британският представител в ООН Джонанат Алън по време на заседанието на Съвета за сигурност. Така той отговори на искането на руския представител в ООН Василий Небензя. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини