От х:

Днес в x:

Харчим близо 40% от парите си за храна. Преглед на печата

"Сега":

"Инерком" иска КЗК да провери сделката за ЧЕЗ

Компанията "Инерком България" на Гинка Върбакова съобщи, че е подала уведомление до Комисията за защита на конкуренцията за осъществяване на концентрация чрез придобиване на контрол върху предприятия от групата на "ЧЕЗ а.с." в България.

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между "ЧЕЗ а.с." и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като продавачи, и "Инерком България" ЕАД като купувач, се казва в съобщението.

Компанията припомня, че в средата на миналата седмица нейни представители са разговаряли в Прага с ръководството на ЧЕЗ по тази тема. Уведомлението до антимонополната комисия е и изискване по вече подписания договор между двете страни.

Инцидент. 

"Монитор":

100 проверки са направени в "Арсенал" за 2 години

От началото на 2016 година на територията на оръжейницата "Арсенал" са извършени 100 проверки, съобщиха от ГД "Инспектиране на труда" , откъдето са командировали специален експертен екип за обследване причините за трагичния инцидент от 14 март в цех 130 на завод 3.От там уточняват, че инцидентът е възникнал около 10.10 часа в обект 171, където се извършва производство на димни и термобаритни смеси за снаредяване на боеприпаси. Пострадалите работници са работили на машина за смесване на състави за стартови заряди за боеприпаси /димни гранати/.Самата смес не е взривоопасна, но е силно пожароопасна в състоянието, в което се работи с нея.Производството, в което е станал инцидентът, е ново и е обезпечено с ново оборудване.Предстои да бъдат разгледани документи, свързани с технологичните изисквания за изделието, изискванията за безопасност при работа с машината, както и други документи, свързани с цялостната организация на безопасността на труда на работните места на пострадалите.

Метро. 

"24 Часа":

Ивайло Московски: До 2019 г. в София ще има 48 км метролинии и 43 метростанции

Метрото е много добър пример за интермодален проект, а неговото изпълнение върви изключително успешно, е казал министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната проверка на строящата се метростанция "Медицинска академия". Това съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство, с уточнение във втори абзац /брой метростанции и дължина на метролиниите/.

Той е посочил, че над половината от първия етап на третата метролиния от Малък градски театър "Зад канала" до кв. Горна баня е вече завършен, а до края на 2019 г. ще бъдат изградени общо 43 метростанции и приблизително 48 км метролинии в столицата.

"Призовавам гражданите на столицата да осмислят ползите от проекта и да слязат от колите - това е в интерес както за сигурността им, така и за опазването на околната среда. Убеден съм, че ако в следващата кохезионна рамка има заложени средства, с които да финансираме метрото, ще продължим развитието на метромрежата", е казал министър Московски. Към момента разплатените средства по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 за третата линия на метрото са 330 млн. лв. от общо 800 млн. лв.

Статистика. 

"Дума":

Харчим близо 40% от парите си за храна

Българинът харчи за храна 37,3% от доходите си, а за разходите по жилището дава 17,3%. Другото голямо перо в семейния бюджет са транспортът и здравеопазването, за които отиват съответно 8,3% и 6,7%, показва проучване НСИ. Данните са към 2016 г. За свободно време, култура и почивка българинът отделя 5,8% от средствата си, за алкохол и цигари - 5,2%, а на последно място в разходите са дрехите и обувките с 4,4%.

Според проучване на КНСБ 2300 лв. месечно са нужни на четиричленно домакинство, за да се справя с разходите за храна и да си плаща сметките. Това означава, че всеки от родителите трябва да получава заплата от минимум 1500 лв., а по данни на НСИ средната работна заплата за страната е 1037 лв.

Ремонт. 

"Сега":

Русия ще предоставя логистика за българските МиГ-29 до 2022 г.

Българското министерство на отбраната избра руската самолетна корпорация "МиГ" за предоставяне на ВВС на страната на интегрирано логистично обслужване за нейните 15 изтребителя МиГ-29 за следващите 48 месеца, предава Jane"s 360, цитирана от Фокус.

Българският министър на отбраната Красимир Каракачанов е подписал споразумението на 6 март, след преговори с руската компания, приключили на 16 февруари, твърди изданието. Според българското МО обаче обаче, в момента върви все още само съглъсувателна процедура и все още няма окончателно подписан акт.

Българското правителство реши да сключи с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) "МиГ" договор за ремонт на изтребителите МиГ 29, съобщиха обаче по-късно Ройтерс, ТАСС и БГНЕС като се позовават на българското министерство на отбраната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини