От х:

Днес в x:

Тестват новата камера на КАТ – Хасково, фотосесиите започват до дни

Изображение 1 от 4

    Тестови заснемания за превишена скорост започнаха от КАТ – Хасково с новата камера. Пробите бяха правени през изминалите три работни дни не само в областния град, но и в цялата страна.

    Предимството на радара е, че заснетите клипове се качват автоматично в Автоматизирана информационна система за административно наказателна дейност /АИС – АНД/. По този начин системата автоматично разпознава номера на автомобила, обясни шефът на „Пътна полиция“ главен инспектор Димо Чобанов. На този етап установените нарушители нямат да бъдат санкционирани, тъй като системата все още се пробва дали работи прецизно. Очаква се да бъде пусната в употреба официално от началото на другата седмица, поясни Чобанов.

    Старите стационарни камери също имаха такава опция за връзка с АИС – АНД , но не беше активна и се налагаше униформените да разтоварват заснетите файлове на лаптопи.

    За разлика от старите, новата камера има доста преимущества – може да снима до 3 ленти на движение и в двете посоки, преиметърът ѝ на действие е до 600 м и не ги лови антирадарът. Преносима система за контрол на скоростта на моторни превозни средства работи при всякакви метеорологични условия, както и през нощта с вградена светкавица. Не е необходима намесата на полицаи. Необходимо е да се включи, да се зададе местоположение, да се настрои и започва да снима автоматично нарушения за превишена скорост. Както при стационарните камери и тези в патрулките, така и при новите ще има толеранс за превишение на скоростта, който ще се настройва допълнително, казаха пътни полицаи. Те обаче не уточниха колко ще гратисът за шофьорите.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Во
      водач на мпс
      43 -1
      09:05, 14 мар 2018
      Елате на бул."Раковски" да заснемете джигитите вечер,а и денем.Но трябва да има и уред за измерване на шума.Пак да има автоматична връзка със системата, че не смеете да спрете тези дето гърмят по улиците със скъпи коли!
      • Гр
        Гражданин
        20 0
        13:08, 14 мар 2018
        От 7 вечерта до 7 сутринта КАТ почива. Патрлулките са наредени в КАТ и чакат началото на новия работен ден. И им плащаме на тия дембели първа категория труд да натискат копчето на камерата.Та като се пенсионират да идат в съдебна охрана и да не им стигат заплатите и пенсията.
    • 2
      За
      засегнат
      30 -3
      10:18, 14 мар 2018
      Сложете едно плажно чадърче на камерата да не я напече слънцето. Все пак и аз съм я платил с данъците си ! Вместо една за 50 бона можеше да купите 10 камери и да снимате на 10 места. Така контролът щеше да е по-голям и приходите също.. Ама тея дебели глави в министерски съвет не се наядоха!!!
    • 3
      Ху
      Хулиган
      20 -10
      10:25, 14 мар 2018
      Тия що са клекнали ва? Да'нь серът?
    • 4
      An
      Anton
      6 -17
      10:55, 14 мар 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Аз
        Аз
        0 0
        16:22, 14 мар 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Ли
      Лисан
      3 -2
      13:40, 14 мар 2018
      О, не само от футбол и полиция! Българинът разбира от всичко, затова е на този хал!
    Последни новини