20 °C

Корпоративните декларации се подават само по електронен път

Над 5 300 дружества от Хасковска област вече са декларирали дължимите корпоративни данъци вкъм местния офис на НАП. От там уточняват, че тази година се очакват по-малко на брой формуляри, тъй като фирмите, които не са извършвали дейност, вече не подават така наречените нулеви декларации. 

  Освен това всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31декември 2017 година, се подават единствено по електронен път, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 година, срокът за подаването, на която е 2 април, тъй като законовия срок 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността.

В същия срок, 2 април, трябва да се плати и дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски. При неподаване на декларация минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са чрез ПОС терминал, с пощенски запис или чрез интернет.

Haskovo.net


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини